Εφημερίδα Κοινωνική

Υποχρεωτική διαμεσολάβηση: Λύση σε χιλιάδες καθημερινές διαφορές

Υποχρεωτική διαμεσολάβηση: Λύση σε χιλιάδες καθημερινές διαφορές
12 Σεπτεμβρίου 2019

O Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προωθήσει ουσιαστικά την ορθή εφαρμογή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα για τη μικρή αναστολή της προγραμματισμένης για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 έναρξης του άρθρου 182 (Υποχρεωτική Διαμεσολάβηση) του ν.4512/2018, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την τεράστια καθυστέρηση της προηγούμενης ηγεσίας να προβεί στις απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Με την εύστοχη αυτή αναστολή μέχρι τις 30/11/2019 θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και να επιτευχθεί η πλήρης ενσωμάτωση των απαιτούμενων αλλαγών ώστε να έχουμε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση. Σχετικά με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση και τον ν. 4512/2018 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τα τεράστια οφέλη που αναμένεται να επιφέρει σε πολίτες και επιχειρήσεις και έχει επισημάνει ότι ο εκούσιος χαρακτήρας της διαμεσολάβησης δεν αφορά στον τρόπο προσφυγής, ο οποίος εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά στην ελευθερία των μερών να καταλήξουν ή όχι σε συμφωνία επίλυσης της διαφοράς τους.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών τάσσεται τέλος στο πλευρό του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει και εκφράζει την αισιοδοξία πως σύντομα δεκάδες χιλιάδες διαφορές θα βρίσκουν λύση εκτός δικαστηρίων με όφελος για την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, τη δικαιοσύνη και τον νομικό κόσμο που θα βρίσκεται στο κέντρο αυτής της διαδικασίας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ