Εφημερίδα Κοινωνική

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Ανησυχία και παρέμβαση για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων των Σπετσών

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Ανησυχία και παρέμβαση για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων των Σπετσών
10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, θέτει την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του Πειραιά και των νησιών μας, ως ύψιστη προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του ΙΣΠ έχει γίνει κοινωνός παραπόνων από κατοίκους των Σπετσών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το επίπεδο της υγειονομικής τους κάλυψης.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση του Συλλόγου συναισθάνθηκε το πρόβλημα και ζήτησε με επείγον έγγραφό της στις 24 Απριλίου από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη μεταφορά του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών, από την 6η ΥΠΕ στην 2η ΔΥΠΕ, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο προγραμματισμός, ο συντονισμός, η εποπτεία και ο έλεγχος της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων των Σπετσών.

Την επιστολή του Συλλόγου μας, ακολούθησε σειρά παρεμβάσεων του προέδρου του Συλλόγου κ.Νίκου Πλατανησιώτη προς το γραφείο του τότε υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, ώστε να γίνει η μεταφορά πριν το καλοκαίρι, όταν το νησί φτάνει να υποδέχεται περί τους 20.000 τουρίστες, πέραν των 4.000 μονίμων κατοίκων του. Δυστυχώς, η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το πρόβλημα.

Γι’ αυτό το λόγο η διοίκηση του ΙΣΠ απέστειλε σήμερα εκ νέου την επιστολή με το αίτημα της μεταφοράς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών στη 2η ΔΥΠΕ προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και προσωπικά προς τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Πλατανησιώτης πρόκειται να επικοινωνήσει άμεσα με το γραφείο του κ. Κικίλια και να εξηγήσει τις παραμέτρους του θέματος, προκειμένου η μεταφορά να αποφασιστεί και να πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα.

Η όσο το δυνατόν καλύτερη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων των Σπετσών, δεν αφήνει περιθώρια για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ