Εφημερίδα Κοινωνική

Η συγκλονιστική περιγραφή μιας κοπέλας που έπεσε στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπείας

Η συγκλονιστική περιγραφή μιας κοπέλας που έπεσε στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπείας
26 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόκειται για μια κοπέλα από τη Μολδαβία που πριν λίγους μήνες έφτασε στην Αθήνα με την προοπτική να εργαστεί ως πωλήτρια όμως εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε οίκο ανοχής.

Γεννήθηκε στη Μολδαβία. Όταν ήταν 2 ετών, ο πατέρας της μπήκε στη φυλακή, γιατί βίασε μια κοπέλα και έτσι με τη μητέρα της μετακόμισε. Ζούσε με την μητέρα της και τον πατριό της και δεν είχε άλλα αδέλφια. Πήγε σχολείο μέχρι το έτος 2017, οπότε τελείωσε το λύκειο, ωστόσο ο πατριός της δε της επέτρεψε να συνεχίσει σπουδές σε κάποιο πανεπιστήμιο, επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα για αυτό, όπως της είπε.

Τα μόνα χρήματα στο σπίτι τα έφερνε η μητέρα της, η οποία δούλευε στα χωράφια, ενώ ο πατριός της δε δούλευε, επομένως ως οικογένεια είχαν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Όταν τελείωσε το σχολείο έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα σε μια καφετέρια, με μισθό περίπου 120 με 130 ευρώ το μήνα και διέμενε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε μαζί με μία άλλη κοπέλα που δούλευε και αυτή ως σερβιτόρα στο ίδιο καφέ. Το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2019, της έστειλε μήνυμα μία φίλη της , η οποία ζούσε στην Ελλάδα και δούλευε ως σερβιτόρα σε νυχτερινό μπαρ. Την είχε γνωρίσει το έτος 2017 σε μια γιορτή ενός κοινού γνωστού τους. Από τότε ήταν φίλες και μιλούσαν περιστασιακά με μηνύματα, διότι αυτή, ζούσε και δούλευε στην Ελλάδα. Στο μήνυμα της έλεγε ότι θα έρθει για λίγες μέρες στη Μολδαβία , από όπου κατάγεται και την προσκάλεσε εκεί. Πράγματι πήγε και παρέμεινε εκεί για μια εβδομάδα, κατά την οποία την φιλοξενούσε στο σπίτι της. Δύο μέρες πριν φύγει, της πρότεινε να την ακολουθήσει στην Ελλάδα και προσφέρθηκε να της βρει δουλειά ως πωλήτρια, χωρίς ωστόσο να της πει περισσότερες λεπτομέρειες για την εργασία αυτή.

Της είπε ότι θα το σκεφτεί, αλλά ταυτόχρονα της ανέφερε ότι δεν είχε κλείσει ακόμα τα 18 της χρόνια. Της ανέφερε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα και ότι θα τη συνόδευε η ίδια στο ταξίδι για την Ελλάδα. Την επόμενη μέρα, πήγε ένας άντρας, φίλος της , Μολδαβός, ηλικίας περίπου 25 ετών, τον οποίο είχε γνωρίσει παλαιότερα, από κοινή παρέα , ωστόσο δεν είχε σχεδόν καμία επικοινωνία μαζί του, παρότι εκείνος της τηλεφωνούσε ανά διαστήματα. Το ίδιο βράδυ, την άφησαν μόνη στο διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι μίας άλλης γυναίκας ,την οποία γνώρισε αργότερα στην Ελλάδα.

Γύρισαν μεθυσμένοι και της ανακοίνωσαν ότι τελικά δε γίνεται να ταξιδέψει μαζί τους για την Ελλάδα γιατί είναι ανήλικη. Μετά από αυτό επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να δουλεύει πάλι ως σερβιτόρα. Την 27-03-2019, δηλαδή τρεις μέρες πριν κλείσει τα 18 της χρόνια, της έστειλε μήνυμα στο FACEBOOK λέγοντάς της ότι θέλει να συναντηθούν. Εκείνες τις μέρες βρισκόταν στην πόλη, στο σπίτι μιας φίλης της . Το ίδιο βράδυ της πρότεινε να βγούνε . Όταν φτάσανε στη ντισκοτέκ της έδωσε 20 ευρώ. Στο τέλος της βραδιάς, τις γύρισε στο σπίτι της φίλης της . Όταν φτάσανε , η φίλη της κατέβηκε και μπήκε μέσα, ενώ εκείνη έμεινε στο αμάξι μαζί του, γιατί της είπε ότι θέλει να της μιλήσει. Τη ρώτησε τότε αν πράγματι θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να δουλέψει .Του είπε ότι θέλει να το σκεφτεί και τότε αυτός της είπε να μην πει κάτι στους γονείς της για αυτή τη δουλειά που της πρότεινε. Την 30-03-2019, που ήταν τα γενέθλιά της , του είπε να έρθει στη ντισκοτέκ που θα πήγαινε με τη φίλη της , καθώς και ότι είχε πάρει την απόφασή της για τη δουλειά που της πρότεινε στην Ελλάδα και θα του την ανακοίνωνε.

Πράγματι ήρθε, τις έδωσε και πάλι 20 ευρώ, αλλά αυτός παρέμεινε και πάλι στο όχημα. Αυτή την ημέρα δε μιλήσανε καθόλου για τη δουλειά που τις πρότεινε. Την επόμενη μέρα, 31-03-2019, του τηλεφώνησε και του είπε ότι θέλει να δοκιμάσει αυτή τη δουλειά που της πρότεινε, γιατί τα χρήματα που έπαιρνε από τη δουλειά της ήταν πολύ λίγα και ταυτόχρονα τα χρήματα που έβγαζε η μητέρα της δεν ήταν αρκετά για να συντηρεί εκείνη και τον πατριό της . Έτσι, ήρθε και πάλι στο σπίτι της φίλης της και πήγανε μαζί .Αρχικά, της έδωσε χρήματα και αγόρασε καινούργια ρούχα και στη συνέχεια πήγανε σε ένα γραφείο διαβατηρίων, όπου έκανε αίτηση και υποβάλανε τα ανάλογα έγγραφα. Την επόμενη μέρα ήρθε πάλι και την πήρε και πήγανε για να φτιάξει τα νύχια των χεριών της και τα μαλλιά της , ενώ στη συνέχεια πήγανε να παραλάβει το διαβατήριο. Την πήγε στο σταθμό των λεωφορείων με προορισμό την Ελλάδα, της έδειξε το λεωφορείο, της έδωσε το εισιτήριο το οποίο πλήρωσε ο ίδιος, της έδωσε και 20 ευρώ για το δρόμο, επιβιβάστηκε μόνη της σε αυτό και ξεκίνησε το ταξίδι για την Ελλάδα. Για όλα αυτά που πλήρωσε της ανέφερε ότι δεν τα θέλει άμεσα, αλλά όποτε έχει χρήματα δικά της θα του τα δώσει.

Της έλεγε ότι θα δουλέψει ως πωλήτρια. Ρωτούσε για το τι ακριβώς θα κάνει αλλά απέφευγε να της πει λεπτομέρειες, αναφέροντάς της συνέχεια να μην ανησυχεί και ότι όλα θα είναι μια χαρά. Της είπε ότι θα έπαιρνε καλά χρήματα και θα μπορούσε να ζει άνετα. Το μόνο που της ανέφερε είναι ότι θα είναι στην Ελλάδα η ……., θα την περιμένει μαζί με μια άλλη κοπέλα και θα μείνει μαζί τους. Φτάνοντας στην Ελλάδα, την 04-04-2019, την περίμεναν στο αντίστοιχο πρακτορείο λεωφορείων της Αθήνας η …… μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Έφτασαν στο πρακτορείο λεωφορείων της Αθήνας με ένα όχημα με μολδαβικές πινακίδες …….. Μπήκανε στο όχημα και πήγανε σε πολυκατοικία στην οδό…., σε διαμέρισμα 1ου ορόφου.

Στη συνέχεια την πήγαν σε ένα κατάστημα, όπου της έφτιαξαν ξανά τα νύχια και την κούρεψαν. Γυρίσανε σπίτι και μετά από λίγο είδε τη ……. να ετοιμάζεται να πάει για δουλειά. Τη ρώτησε αν είναι έτοιμη για να δουλέψει και της είπε ναι. Τη στιγμή εκείνη η ….. της ανακοίνωσε ότι δε θα δουλέψει σαν πωλήτρια αλλά σαν εκδιδόμενη και τη ρώτησε αν ξέρει τι να κάνει στη δουλειά αυτή. Τότε εκείνη άρχισε να κλαίει, γιατί σοκαρίστηκε και τρόμαξε πάρα πολύ, είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει αυτή τη δουλειά και της ζήτησε να επιστρέψει στη Μολδαβία. Η ….. της είπε ότι αν δεν πάει να δουλέψει δε θα γυρίσει στο σπίτι της ποτέ. Τελικά, επειδή δεν πήγε για δουλειά, η ….. την κλείδωσε στο σπίτι και έφυγε.

Την επόμενη μέρα, (05-04-2019), την πήρε η ….. από το χέρι, την πήγε στο όχημά της με μολδαβικές πινακίδες και την πήγε σε οίκο ανοχής στην Αθήνα. Πριν πάμε στον οίκο ανοχής, η ….. , της πήρε το διαβατήριο, λέγοντάς της ότι το χρειάζεται για να της βγάλει χαρτιά, το οποίο διαβατήριο δε της επέστρεψε ποτέ και το έχει μέχρι και σήμερα. Της υπέδειξε το πώς θα βάφεται , το πώς θα μιλάει και πώς θα φέρεται στους πελάτες, πως θα περπατάει στο “σαλόνι”και γενικά οτιδήποτε άλλο έπρεπε να κάνει για να προσελκύει περισσότερους πελάτες, ωστόσο αυτή τη μέρα δε δούλεψε. Την 06-04-2019, η ….. την πήγε σε διάφορα καταστήματα για να της αγοράσει ρούχα, εσώρουχα, καλλυντικά και ότι άλλο χρειαζόταν για τη δουλειά. Στη συνέχεια της υπέδειξε ξανά το πώς να βάφεται , πώς να περπατάει στο “σαλόνι” των οίκων ανοχής, ενώ αυτή τη φορά της διευκρίνισε το τί θα λέει στους πελάτες, τόσο στο “σαλόνι”, όσο και στο δωμάτιο, ενώ της είπε ότι απαγορεύεται να λέει στους πελάτες από πού είναι , να δίνει σε αυτούς στοιχεία επικοινωνίας όπως τηλέφωνο, facebook κτλ, ενώ της είπε να λέει ότι είναι 19 χρονών, καθώς και το ψευδώνυμό της στη δουλειά .Επίσης της είπε να μη συζητάει τίποτα με τους πελάτες, ενώ τα φιλοδωρήματα που αφήνουν οι πελάτες θα έπρεπε να τα δίνει στη γυναίκα που δούλευε ως υπηρεσία. Την ίδια μέρα πήγε με την …… στον οίκο ανοχής και δούλεψε για πρώτη φορά ως εκδιδόμενη τις ώρες 17 00 – 00 00..

Στην Ελλάδα δούλεψε ως εκδιδόμενη από την 06-04-2019 έως την 19-08-2019. Δούλευε καθημερινά δύο βάρδιες, 10 00 – 17 00 και 17 00 – 00 00, πραγματοποιούσε περίπου τριάντα (30) ραντεβού κατά την πρωινή βάρδια και περίπου είκοσι πέντε (25) ραντεβού κατά την απογευματινή βάρδια, ενώ το κάθε ραντεβού κόστιζε είκοσι (20) ευρώ.

Για κάθε βάρδια αμειβόταν με δέκα πέντε (15) ευρώ. Από όσο μπορεί να θυμηθεί, δούλεψε συνολικά περίπου εκατό (100) ημέρες, κατά τις οποίες πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο περίπου πενήντα (50) ραντεβού των είκοσι (20) ευρώ ημερησίως, πράγμα που αντιστοιχεί σε εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ συνολικό κέρδος, που είχαν οι άνθρωποι για τους οποίους δούλευε ως εκδιδόμενη. Από όλα αυτά τα χρήματα, αυτό το διάστημα έχει λάβει το συνολικό χρηματικό ποσό των των τεσσάρων χιλιάδων (4000) ευρώ περίπου. Απ’ όσο γνωρίζει, τα χρήματα από όλους τους οίκους ανοχής συγκεντρώνονται σε ένα δωμάτιο.

Συγκεκριμένα, με το πέρας της απογευματινής βάρδιας, δηλαδή την 00 00 ώρα, όλες οι γυναίκες που δουλεύουν ως υπηρεσίες στους παραπάνω οίκους ανοχής πηγαίνουν τα χρήματα στον προαναφερόμενο οίκο ανοχής, εντός φακέλων στους οποίους αναγράφεται κατ΄αντιστοιχία οίκος ανοχής και όνομα εκδιδόμενης και κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν σε αυτό το δωμάτιο και δεν ξέρει ποιος πηγαίνει και τα παίρνει από εκεί. Όλα αυτά τα μαγαζιά στα οποία δούλεψε αυτή ως εκδιδόμενη στην Αθήνα, τα έχει ένας άνδρας, Έλληνας, ηλικίας περίπου τριάντα πέντε (35) ετών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, Επίσης, ξέρει ότι ο ….. έχει κι άλλα μαγαζιά .

ΠΗΓΗ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ