Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ – Το πρώτο τρίμηνο του 2020 το άνοιγμα του ΜΕΤΡΟ σε Αγ. Βαρβάρα – Κορυδαλλό – Νίκαια: «Θολές» απαντήσεις για το ΤΡΑΜ στον Πειραιά

 Breaking News

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ – Το πρώτο τρίμηνο του 2020 το άνοιγμα του ΜΕΤΡΟ σε Αγ. Βαρβάρα – Κορυδαλλό – Νίκαια: «Θολές» απαντήσεις για το ΤΡΑΜ στον Πειραιά
10 Σεπτεμβρίου 2019

«Επιδίωξη μας είναι η επίσπευση των έργων τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό δήλωσε ο Νίκος Κουρέτας κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. Ο κ. Κουρέτας θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, ενώ πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Ταχιάος. Η επέκταση του Mετρό στον Πειραιά έχει καθυστερήσει σημαντικά, τον Ιούνιο δεν παραδόθηκαν οι 3 πρώτοι σταθμοί, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

O αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής σχολίασε ότι, σε κάποιο βαθμό, η καθυστέρηση οφείλεται σε προσφυγή στο ΣτΕ, τασσόμενος υπέρ νομοθετικής ρύθμισης που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση για τις κατασκευαστικές εταιρείες που μετείχαν στο καρτέλ των εργολάβων. Τέλος, όσον αφορά το Tραμ στον Πειραιά, σχολίασε ότι έχει παρουσιάσει μεγάλες καθυστερήσεις και προανήγγειλε… την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Tραμ προς το Σύνταγμα (δεν έδωσε δηλαδή περεταίρω διευκρινίσεις για τον Πειραιά). Για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι, εντός 6μηνου, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανανέωση του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να παραδοθούν οι 3 πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά (Αγ. Βαρβάρα – Κορυδαλλός – Νίκαια). Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρέτας επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Μένει να το δούμε στην πράξη! Η επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά είναι συνολικού μήκους 7,5χλμ με 6 νέους υπόγειους σταθμούς: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ