Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Παναγόπουλος: Δήμαρχος Σαλαμίνας – «Πρώτο μας μέλημα είναι οι ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη»

 Breaking News

Γιώργος Παναγόπουλος: Δήμαρχος Σαλαμίνας – «Πρώτο μας μέλημα είναι οι ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη»
25 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ όπου και συνάντησε τον νέο και δραστήριο Δήμαρχο της περιοχής κ. Παναγόπουλο, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας μέρες του στο τιμόνι του δήμου είχε να διαχειριστεί το δύσκολο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η εφημερίδα μας, τον ρώτησε για το σχέδιο που έχει για το νησιωτικό δήμο της Αττικής αλλά και τον τρόπο που θα βγάλει τη Σαλαμίνα από το οικονομικό αδιέξοδο του παρατηρητηρίου.

 -Από τις πρώτες μέρες «βουτήξατε στα βαθιά». Σε πόσο καιρό εκτιμάτε ότι θα καθαρίσει ο δήμος από τα σκουπίδια; Τι σκέφτεστε να κάνετε για να μην επαναληφθεί το αυτό το χρόνιο πρόβλημα το καλοκαίρι του 2020; 

Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα της καθαριότητας παραλάβαμε το νησί σε μια χαώδη κατάσταση. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την πρώτη μέρα πυρετωδώς για να καθαρίσουμε το νησί. Ενισχύσαμε την Διεύθυνση Καθαριότητας με προσωπικό που προορίζονταν για την Διεύθυνση αυτή. Οχήματα μας που βρίσκονταν παρατημένα λόγω βλαβών για μήνες, φροντίσαμε να τα επισκευάσουμε άμεσα. Απευθυνθήκαμε για βοήθεια στην Περιφέρεια Αττικής και σε Δήμους για βοήθεια. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ο οποίος είναι δίπλα μας και μας βοήθησε πολύ, όπως και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη αλλά και την Διεύθυνση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Να ευχαριστήσω ακόμη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη και τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Κωσταντέλο που μας παραχώρησαν από ένα απορριματοφόρο. Όπως επίσης και τον Πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. κ. Γουρδομιχάλη που μας βοήθησε πολύ. Πάνω απ’όλα όμως πρέπει να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που δίνουν καθημερινά υπεράνθρωπο αγώνα για να καθαρίσουμε το νησί.

Έχουμε ήδη καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της Σαλαμίνας και σε λίγες μέρες  θα μπορούμε να πούμε ότι καθαρίσαμε όλο το νησί. Όσον αφορά το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουμε επισκευάσει τον στόλο μας, θεωρώ ότι θα έχουμε προμηθευτεί νέα οχήματα, θα φροντίσουμε να ‘τρέξουμε’επιτέλους το ‘πράσινο σημείο’ και θα οργανώσουμε το τμήμα καθαριότητας με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

-Οι πολίτες της Σαλαμίνας έδειξαν ότι επιζητούν την ανανέωση και την αλλαγή. Ποιες θα είναι οι πρώτες δράσεις – κινήσεις της δημοτικής Αρχής προς αυτή την κατεύθυνση;

Η ανανέωση έχει ξεκινήσει. Από τους 10 δημοτικούς συμβούλους που εκλέξαμε, οι 9 εκλέγονται για πρώτη φορά. Επιπλέον, οργανώσαμε για 1η φορά στα πλαίσια των Σαλαμινίων 2019 μουσικό φεστιβάλ νέων με μαθητές από τα σχολεία της Σαλαμίνας με εξαιρετική επιτυχία. Ετοιμάζουμε να ξεκινήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Ετοιμαζόμαστε να οργανώσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας των δημοτών με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο και τακτοποιούμε τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε τα δημοτικά συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και τις σελίδες του Δήμου στα social media.

-Ποιες υποδομές, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να ενισχυθούν στη Σαλαμίνα;

Όλες οι υποδομές πρέπει να ενισχυθούν. Κυριολεκτικά όλες!

-Στη Σαλαμίνα, το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι κινήσεις για να αναδειχθεί ο ιστορικός χώρος της ναυμαχίας. Ποια η θέση σας;

Έχουμε ήδη αργήσει πάρα πολύ στο θέμα αυτό. Θεωρώ ότι η επερχόμενη επέτειος των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι η μεγάλη και τελευταία μας ευκαιρία να αναδείξουμε τον χώρο της Ναυμαχίας και γενικότερα την Σαλαμίνα. Από τις μέχρι τώρα επαφές που έχω κάνει, μπορώ να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος πως αυτή την φορά δεν θα μείνουμε στα λόγια αλλά θα γίνει κάτι πραγματικά σπουδαίο.

-Ποιες άλλες κινήσεις θα γίνουν ώστε να αναδειχθεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στο δήμο;

Θέλουμε το φεστιβάλ νέων που οργανώσαμε για πρώτη φορά να γίνει θεσμός. Επίσης για πρώτη φορά στο νησί διοργανώσαμε στις 7.9 φεστιβάλ χορού και μουσικής (rock n roll) στα Σελήνια. Θέλουμε να στηρίξουμε την παράδοση του νησιού και στις 27/9 διοργανώνουμε στα Αμπελάκια βραδιά παραδοσιακής μουσικής.

Τον επόμενο μήνα σκοπεύουμε να οργανώσουμε φεστιβάλ γαστρονομίας στο νησί. Επιπλέον, σκοπεύουμε να προβάλουμε τα μουσεία μας , ώστε να κάνουμε γνωστό τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου. Όσον αφορά τον αθλητισμό θα είμαστε δίπλα σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές με κάθε δυνατό τρόπο και θα τρέξουμε τις διαδικασίες ανακατασκευών στα γήπεδα και με την συνετή διαχείρηση θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

-Ποια η οικονομική κατάσταση του δήμου; Τι γίνεται με τα χρέη του; Θα υπάρξουν ελαφρύνσεις σε δημοτικά τέλη;

Βρισκόμαστε ακόμη ως Δήμος σε πρόγραμμα επιτήρησης. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Κάνουμε ήδη μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουμε ενόψει του νέου προυπολογισμού τις δαπάνες και θεωρώ πως με την συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την βοήθειά του, θα μπορέσουμε σύντομα να ανασάνουμε ως Δήμος. Όταν το πετύχουμε αυτό, πρώτο μας  μέλημα θα είναι οι ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη.

-Με ποια κριτήρια, επιλέξατε τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση του Δήμου;

Αξιοποίησα σε θέσεις ευθύνης όλους τους συμβούλους που εκλέχθηκαν στον συνδυασμό μας, γιατί τους πιστεύω απόλυτα αλλά και γιατί σε αυτούς αλλά και σε όλους εκείνους που δεν εξελέγησαν οφείλω την νίκη στις εκλογές. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του έργου τους έχουν φανεί και είμαι βέβαιος πως το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα με δικαιώσει. Ωστόσο, επειδή όπως είπα και την νύχτα της νίκης μας αλλά και την ημέρα της ορκωμοσίας μας, εγώ θα ζητήσω την συνεργασία με όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν το νησί χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Σέβομαι την εμπειρία και την διαδρομή των δημοτικών συμβούλων και είμαι εδώ για να συνθέσω και όχι να χωρίσω.

panaopoulos_apostolos

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος και ο εκδότης της εφημερίδας «Κοινωνική» κ. Απόστολος Καραμπερόπουλος

-Ποιο το αποτύπωμα που θέλετε να αφήσει η διοίκησή σας στο Δήμο;

Θέλω να τα αλλάξουμε όλα στην Σαλαμίνα. Το έχω πει από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου, το επαναλαμβάνω και τώρα. Θέλω στο τέλος της θητείας μου ως Δήμαρχος η Σαλαμίνα να είναι ένας σύγχρονος, εξωστρεφής, ζωντανός τόπος.

-Να μιλήσουμε λίγο και για τα φετινά Σαλαμίνια; Ήταν ομολογουμένως διαφορετικά από τις άλλες χρονιές και με πολύ περισσότερο νεαρό κόσμο.

Τα Σαλαμίνια είναι η γιορτή του νησιού μας. Ο στόχος μας είναι διπλός. Αφενός μεν με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις (διοργανώσαμε διεθνείς σκοπευτικούς αγώνες, πανελλήνιους αγώνες τριάθλου, αγώνα δρόμου Σαλαμινομάχων με πάνω από 400 συμμετοχές, έχουμε προγραμματίσει αγώνες ιστιοπλοοΐας  και κωπηλασίας στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, διοργανώσαμε ομιλίες και αφιερώματα, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Ναυμαχία) να προβάλουμε το νησί αλλά και να κάνουμε τον κόσμο της Σαλαμίνας να συμμετέχει στην γιορτή αυτή. Στις 23.9 διοργανώσαμε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής συναυλία στο Ευριπιδειο Θέατρο του Γιάννη Κότσιρα, με δωρεάν είσοδο για τον κόσμο και στις 26.9 συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, μιας από τις πιο γνωστές στρατιωτικές μπάντες της Ευρώπης.

Αφετέρου δε θέλουμε τα νέα παιδιά του νησιού να νιώσουν τα Σαλαμίνια ως γιορτή του τόπου τους και να συμμετέχουν. Έτσι  διοργανώσαμε το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ νέων με πολύ μεγάλη επιτυχία, στο οποίο την 3η ημέρα έλαβαν μέρος και τα παιδιά του συλλόγου Α.με.Α Σαλαμίνας, σε μια συγκλονιστική βραδιά.

sel.9


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ