Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη
17 Σεπτεμβρίου 2019

Ιστορικοί περίπατοι, εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και βραδινή ποδηλατοβόλτα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στον Δήμο Νίκαιας- Αγ . Ι.Ρέντη με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση μαθητών και ευρύτερου κοινού για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί “Ιστορικός περίπατος στην πόλη της προσφυγιάς και της αντίστασης”με τον υπεύθυνο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Αλέξανδρο Στεφανίδη, να αναλαμβάνει την ενημέρωση των παρευρισκομένων.

Η αφήγηση των ιστορικών γεγονότων θα ξεκινήσει από τον χώρο του μουσείου, θα συνεχιστεί με πεζοπορία στον πεζόδρομο της Παναγή Τσαλδάρη, και θα καταλήξει στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Η ίδια περιπατητική διαδρομή στην ιστορία της πόλης θα πραγματοποιηθεί και για τους μαθητές των σχολείων την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες.Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τμήματα σχολείων του Δήμου θα επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Ρέντη, όπου οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας με αυτοκίνητο-ποδήλατα που διαθέτει ο δήμος παρουσία εκπαιδευτών σχολής οδήγησης, καθώς και εκπροσώπων της Τροχαίας.

Οι δράσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη ολοκληρώνονται με τη βραδινή ποδηλατοβόλτα που διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 το απόγευμα, με τους συμμετέχοντες να κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης για 45 λεπτά με κατάλληλα φωτισμένα ποδήλατα για τη βραδινή διαδρομή και φωσφορίζοντα βραχιόλια στα χέρια τους. Η βραδιά θα κλείσει με τη rock συναυλία από τους μαθητές του μουσικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη και τον δάσκαλό τους, Γιάννη Θεοδώρου, ενώ νωρίτερα η ομάδα γυμναστικής του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με τη δασκάλα τους, Άννα Κούτρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητα ς2019”, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων. Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες με κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

peripatos_nikaia


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ