Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοσθένης Μπακόπουλος στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Στόχος της ΔΑΛ είναι να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

 Breaking News

Δημοσθένης Μπακόπουλος στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Στόχος της ΔΑΛ είναι να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας
04 Σεπτεμβρίου 2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγάλο πρόγραμμα ανέλκυσης και απομάκρυνσης μιας σειράς ναυαγίων που ρυπαίνουν επί σειρά ετών το θαλάσσιο περιβάλλον με αποκλειστική πρωτοβουλία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. «Αυτή τη στιγμή έχουμε συμβασιοποιήσει εξήντα τέσσερις αυαγιαιρέσεις, είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ ναυαγιαιρέσεων στην Ευρώπη» είπε ο Διοικητής της ΔΑΛ κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην περιοχή του τύμβου της Σαλαμίνας που παρά τη σημασία και την ιστορία της ήταν πραγματικά σκουπιδότοπος.

«Mέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου δέκα πέντε ναυαγιαιρέσεις και με βάση το πλάνο που έχουμε υπολογίζουμε ότι έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τελειώσει με τον Τύμβο» μας είπε ο ίδιος. Χτες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Διοικητή ΔΑΛ Δημοσθένης Μπακοπούλου με τον καθηγητή ροϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών, κ. Γ. Λώλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διευθύνει υποβρύχια διεπιστημονική έρευνα στην περιοχή του αρχαίου λιμένος Σαλαμίνας και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο Κυνόσουρας και Αμπελακίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ.Α..

Όπως μάθαμε, πρόθεση της ΔΑΛ, πέρα από την περάτωση του έργου της είναι να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της ιστορικής ναυμαχίας συνδράμοντας τόσο οικονομικά όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό της.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ