Εφημερίδα Κοινωνική

Δημιουργούνται νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών!

Δημιουργούνται νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών!
11 Σεπτεμβρίου 2019

Εάν συνεχιστούν οι ίδιες μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κατασκευαστεί κι άλλο κέντρο φιλοξενίας – ίσως στην Πελοπόννησο

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι στον Καραβόμυλο θα γίνει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας transit και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμένουν το πολύ έναν μήνα εκεί, μέχρι να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Τώρα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv, παρόμοιο κέντρο θα γίνει και στην Κόρινθο, επομένως θα είναι δύο τα κέντρα transit.

Το Open Tv έθεσε ερώτημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη, για το εάν θα γίνουν και άλλα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Η απάντηση που δόθηκε είναι πως «εάν συνεχιστούν οι ίδιες μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κατασκευαστεί κι άλλο κέντρο φιλοξενίας». Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, προκρίνεται η λύση της Πελοποννήσου.

Το βέβαιο είναι ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα είναι έτοιμο και το νέο νομοθέτημα για το άσυλο και οι υπεύθυνοι θα συνεχίσουν να μελετούν το πώς εξελίσσεται το μείζον θέμα του Προσφυγικού.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ