Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την άλλη Τρίτη

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την άλλη Τρίτη
17 Σεπτεμβρίου 2019

Την 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ζητά την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση πως αν επιμείνει στην προώθηση και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, η 24ωρη απεργία της Τρίτης θα είναι μόνο η αρχή και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο από τα σωματεία, στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τρίτης.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

«Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ