Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΟ PLAN B’ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ….ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! [ Μέρος 2ο ]

ΤΟ PLAN B’ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ….ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ! [ Μέρος 2ο ]
03 Αυγούστου 2019

*Γράφει ο Στέφανος Κουλουμπής, Γραμματέας του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ

 

 

Ξεκινάμε το 2Ο μέρος με το αναμφισβήτητο δεδομένο δηλ. ότι κάθε Δανειακή Σύμβαση διέπεται από  το Ελληνικό Δίκαιο και συγκεκριμένα όπως ρητά αναφέρεται : «Για όλες τις δικαστικές ενέργειες  που μπορεί να προκύψουν από το δάνειο αυτό αρμοδιότητα έχουν είτε τα κατά τόπον αρμόδια Δικαστήρια κατά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (όπως είναι τα Δικαστήρια του τόπου της τελευταίας – πριν τη δικαστική ενέργεια – κατοικίας του Δανειολήπτη  ή του τόπου σύναψης της παρούσης σύμβασης ή της τοποθεσίας του ακινήτου ή της περιουσίας του οφειλέτη ), είτε κατά ρητή συμφωνία των συμβαλλομένων με την παρούσα, τα Δικαστήρια της Αθήνας. Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό»….

 

Μάθετε λοιπόν ότι είναι απαγορευτική η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ οδός για όσους κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Στο άρθρο 11 διαβάζουμε  – ο δανειολήπτης που δεν θα συμμορφωθεί με την πρόταση της τράπεζας  θα πρέπει να πληρώσει το 100% της δόσης που του προτάθηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προστατέψει την κύρια κατοικία του μέσω της δικαστικής οδού. Αν για παράδειγμα η Τράπεζα είχε ορίσει ποσό 500 ευρώ/μήνα ως δόση δανείου και ο δανειολήπτης διαφωνεί και επιλέγει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, τότε μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του θα πληρώνει δόση 500 ευρώ μηνιαίως διαφορετικά δεν θα προστατεύεται.

Αν κάποιος πάλι κάνει ΑΙΤΗΣΗ στην πλατφόρμα και η αίτηση απορριφθεί γιατί δεν πληροί για παράδειγμα τα εισοδηματικά κριτήρια…. κλπ. θα μπορεί  να καταφύγει δικαστικά εφόσον καταβάλει το 10% του ποσού της δόσης  που είχε συμφωνηθεί με την τράπεζα στην αρχική δανειακή σύμβαση και όχι  της όποιας μεταγενέστερης ρύθμισης.

Οι τράπεζες επίσης αποκτούν δικαίωμα να κάνουν χρήση της πλατφόρμας και να διασταυρώσουν τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ στοιχεία του οφειλέτη ακόμη και γι’ αυτούς που έχουν υπαχθεί στον ν. Κατσέλη ή εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής τους. Θα επαναξιολογηθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις του παλιού ν. Κατσέλη που εκκρεμεί η εκδίκασή τους.

Ακόμη κι αν ενταχθείτε στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  και πάλι δεν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΤΕ  από πλειστηριασμό διότι θα προστατευτεί μόνο ή κύρια κατοικία.

Ό,τι άλλο έχετε, πλειστηριάζεται.

Ό,τι λεφτά έχετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατάσχονται.

Ακόμη και να μπείτε να ρυθμίσετε και να είστε συνεπείς και να το εξυπηρετείτε  μόνο η κυρία κατοικία προστατεύεται.

Όλα τα υπόλοιπα στον αέρα….

Εάν έχετε 2-3 τράπεζες και η μία συμφώνησε  και οι άλλες δύο δεν συμφωνήσουν δεν υπάρχει καμία κύρια κατοικία που θα προστατέψετε  έναντι της πιστώτριας τράπεζας. Θα σας την πάρει η Τράπεζα που δεν έκανε δεκτό το αίτημά σας.

Οι δανειολήπτες θα βρίσκονται κάτω από συνεχείς εκβιασμούς προκειμένου να  αποδεχθούν τις απαιτήσεις των τραπεζών.

 

Κι επειδή κάποιοι μας ρωτούν τι γίνεται με τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο και επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση  προεκλογικά διεμήνυε ότι θα προστατεύσει τους δανειολήπτες EΛBETIKOY φράγκου τελικά αποδεικνύεται ότι νομοθέτησε εις βάρος τους παραβλέποντας τις ΗΔΗ εκδοθείσες ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ δικαστικές αποφάσεις δανειοληπτών.

Αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση χωρίς καν να δει το τι υπέγραψε είναι το εξής : «το σύνολο του ανεξόφλητου κεφαλαίου, στο οποίο συνυπολογίζονται κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και, αν υπάρχουν έξοδα εκτέλεσης κατά την ημερομηνία κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή.  Αν η οφειλή έχει συνομολογηθεί σε άλλο, πλην ευρώ, νόμισμα, τότε για τον καθορισμό του μεγίστου ορίου των 130.000 ευρώ λαμβάνεται υπόψη η ισοτιμία αλλοδαπού νομίσματος και ευρώ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης».

 

Τελικά ο «αλγόριθμος» που έχουν εισάγει οι Τράπεζες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνει τη δουλειά τους και εξυπηρετεί απόλυτα και ευεργετικά την Ανώνυμη Εταιρεία, την Τράπεζα που λειτουργεί ως ένας προκλητικός ‘στρατηγικός κακοπιστωτής’   πάντα σε βάρος του πολίτη, του δανειολήπτη, του φορολογούμενου που καλείται πάντα να πληρώνει τις όποιες ζημιές της  Τράπεζας όπως κι αν αυτές προκλήθηκαν.

 

Και φθάνουμε στο πραγματικό ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Β» !

Το ποσό των 220 δις ευρώ είναι τα υπόλοιπα δανείων στο τραπεζικό σύστημα έναντι 110 δις καταθέσεων (ΤτΕ).

Πως είναι δυνατόν να είναι 220 δις τα υπόλοιπα των τραπεζικών δανείων  ?

Έχει καμιά λογική αυτά που διεκδικούν οι τράπεζες ως υπόλοιπα δανείων να είναι διπλάσια από το χρήμα που κυκλοφορεί στην ελληνική οικονομία ?  Αφού δεν υπάρχει το χρήμα να πληρωθεί ΠΩΣ θα πληρωθούν?

Με τι λεφτά ? με αυτά  που δεν υπάρχουν ?

 

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;;;

Για όλες τις οφειλές καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών που είναι κάτω από 130.000 ευρώ καλούνται οι δανειολήπτες να αποδεχθούν    προσημείωση και υποθήκη.  Να πάτε δηλ. όλοι εσείς οι δανειολήπτες στις τράπεζες και να δώσετε τα σπίτια που δεν δώσατε μέχρι σήμερα (προσημείωση – υποθήκη – πλειστηριασμός κλπ) γιατί οι τράπεζες είναι διψασμένες για ΑΚΙΝΗΤΑ.

Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά  για να τα πάρουν και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση την Β’ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ της Ελληνικής Κοινωνίας που ορίζει ότι αφού δεν έχετε να πληρώσετε με λεφτά θα πληρώσετε με την ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ σας διότι οι  ΕΛΛΗΝΕΣ ακίνητη περιουσία έχετε ! (το γνωστό κεραμίδι που ανέκαθεν πάσχιζε η ελληνική οικογένεια για την ίδια και τα παιδιά της).

 

Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ όμως το κάνουν αυτό με σχολαστικότητα και σχεδιασμό γιατί θέλουν ν’ αυξήσουν με την διαδικασία αυτή το ΑΞΙΟΧΡΕΟ των χαρτοφυλακίων τους προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους όρους πώλησης στα FUNDS, και αποδοτικότερη τιτλοποίηση.

Δεν τους ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία – οι άνθρωποι -κόντρα σε ότι λένε οι όμορφες διαφημίσεις τους-είναι απλά ένα ΑΦΜ, ένας τραπεζικός λογαριασμός με «χ» χρέος προς αυτές.

 

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

 

Οι Έλληνες  γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους αλλά ποτέ ποια είναι τα δικαιώματά τους !!! Τυχαίο ;;; όχι βέβαια  !!!

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ