Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα
02 Αυγούστου 2019

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μόλις αυτή καθαρογραφεί.
Στη συνέχεια ο Αρειος Πάγος θα μελετήσει το υλικό και θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση που οδήγησε, τελικά, στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Η απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αμέσως μετά, ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας -που μίλησε στο iefimerida για την απόφαση- υπέβαλε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή, που είναι τα 10 έτη.

Καθώς ο Επαμεινώνδας Κορκονέας παρέμενε ήδη 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα, η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την άμεση αποφυλάκισή του.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ