Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιά στην Εύβοια: Προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις – Ανησυχία στο χωριό Πλατάνα

 Breaking News

Φωτιά στην Εύβοια: Προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις – Ανησυχία στο χωριό Πλατάνα
14 Αυγούστου 2019

Οι αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτα σημεία στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην κεντρική Εύβοια αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την πυροσβεστική.

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα απέναντι από το χωριό Πλατάνα με τους κατοίκους του να παρακολουθούν ανήσυχοι την εξέλιξη του μετώπου.

Νωρίτερα, στις 15:30, υπήρξε κινητοποίηση για μια αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.

Ευρύτερα οι πυροσβέστες και κυρίως τα εναέρια μέσα επικεντρώνουν την προσοχή τους σε δύο σημεία: Το ένα είναι προς το χωριό Σταυρός και το δεύτερο στα παλαιά λατομεία της ΛΑΡΚΟ.

Σύμμαχος των πυροσβεστών στο έδαφος και των πιλότων των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού είναι ο καιρός καθώς στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και θα στραφούν σε ανατολικοί από βοριάδες βοηθώντας στο να μην «τρέχει» η φωτιά όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Παρόμοια θετική πρόβλεψη, όσον αφορά, τον καιρό και ειδικά τους ανέμους υπάρχει και για τις επόμενες 3-4 ημέρες με τους ανέμους να μην προβλέπεται να είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

ikji1

 

 

 

 

 

 

 

ikji4

 

 

 

 

 

 

 

ikji5

 

 

 

 

 

 

 

Στην περιοχή παραμένουν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν, εν τω μεταξύ, μέχρι να πέσει το φως του ηλίου 9 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα με τις κινήσεις τους να συντονίζουν συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ.

Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

ikji7 (1)

 

 

 

 

 

 

 

ikji6


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ