Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ: Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ: Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
26 Αυγούστου 2019

Το νησί «απέκτησε» master plan μόλις τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται μέχρι του χρόνου να έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα έργα που απαιτούνται στο Παλιό Λιμάνι. «Το master plan βάζει σε μία τάξη όλο το λιμάνι» επισημαίνει ο Ανδρέας Γαλαριώτης, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σπετσών και πρόεδρος των θαλασσίων ταξί των Σπετσών «Αρμάτα»:

«Καταρχήν νομιμοποιούνται τα καρνάγια που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης νομιμοποιείται όλο το Παλιό Λιμάνι. Καθορίζονται χωροταξικά οι θέσεις σκαφών, οι προβλήτες και οι μόλοι ενώ δίνεται η δυνατότητα για τοποθέτηση πρόσθετών πλωτών προβλητών που θα αυξήσουν σημαντικά την ικανότητα υποδοχής περισσότερων σκαφών» και προσέθεσε: «Με τις πλωτές προβλήτες θα αυξηθούν κατά 250 οι θέσεις ελλιμενισμού σκαφών κάτω των 15 μέτρων στο Παλιό λιμάνι.

Παράλληλα θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της προβλήτας που βρίσκεται μπροστά στο «Ποσειδώνιο» όπου δένουν τα πολύ μεγάλα σκάφη. Τα έργα είναι αναγκαία αφού ο ανταγωνισμός με άλλα νησιά αλλά και παραθαλάσσια θέρετρα, κάθε χρόνο αυξάνει και πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχουμε να είναι υψηλού επιπέδου προσελκύοντας τους τουρίστες με τα σκάφη αναψυχής. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης των καρνάγιων».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ