Εφημερίδα Κοινωνική

Επιστολή Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ προς τον ΟΛΠ: «Οφείλετε να τηρείτε ότι έχετε συμφωνήσει -Ναυπηγείο δεν σας έχει παραχωρηθεί»

 Breaking News

Επιστολή Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ προς τον ΟΛΠ: «Οφείλετε να τηρείτε ότι έχετε συμφωνήσει -Ναυπηγείο δεν σας έχει παραχωρηθεί»
21 Αυγούστου 2019
     Σε επιστολή τους προς τον ΟΛΠ και προς τους αρμόδιους φορείς, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ -ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, κρούουν «καμπανάκι» για τις εξελίξεις στη λιμενική βιομηχανία, κάνοντας σημαντικές επισημάνσεις πάνω στο περιβόητο master plan.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

 

Πέραμα, 19-8-2019

ΠΡΟΣ :

 1. ΟΛΠ Α.Ε.  – Υπ’ όψιν Captain Fu, Διευθύνοντος Συμβούλου

 

ΚΟΙΝ.:

 1. Πρέσβειρα στην Ελλάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
 2. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
 3. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
 4. Γενικό Γραμματέα  Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο
 5. Πρόεδρο ΡΑΛ, κ. Ιάσωνα Αγγελόπουλο
 6. Διοικητή ΔΑΛ, Δημοσθένη Μπακόπουλο
 7. Ημερήσιο Τύπο

 

Κύριοι της ΟΛΠ Α.Ε.,

Με δεδομένο ότι το νέο Σχέδιο του Master Plan βρίσκεται στην τελική του διαμόρφωση για να υποβληθεί στις επόμενες ημέρες και επειδή  βιώνουμε την εμμονή σας στη  χωροθέτηση ναυπηγείου στους χώρους άσκησης από τα μέλη μας των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, σας επισημαίνουμε τα εξής :

 1. Η Σύμβαση Παραχώρησης ορίζει σαφώς τι σας έχει παραχωρηθεί. Σας έχει παραχωρηθεί η διαχείριση και εκμετάλλευση λιμενικών υπηρεσιών και συμπληρωματικά η συντήρηση και εκμίσθωση των Ναυπηγοεπισκευαστικών Υποδομών, για χρήση από τρίτους, που έχουν αυτό το δικαίωμα από την ελληνική νομοθεσία.

 

 1. Ο ΟΛΠ σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης οφείλει «…να προάγει γενικά τον ανταγωνισμό» ( φΕΚ 126Α/2016, σελ. 7174 )και «να παρέχει στους χρήστες του λιμένα πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις τις υποδομές, τις ανωδομές και υπηρεσίες του Λιμένα Πειραιά σύμφωνα με τις αρχές της ισότιμης πρόσβασης, της αντικειμενικότητας και της μη διάκρισης.»  Οι υποχρεώσεις αυτές της ΟΛΠ Α.Ε. είναι πλήρως ασύμβατες με την ιδιότητα του φορέα ναυπηγείου.

 

 1. Ο  πρώτος Λιμένας της Χώρας μας διατηρεί το δημόσιο και κοινόχρηστο  χαρακτήρα του και δεν  μπορεί ο φορέας διαχείρισης του να παραβιάζει τη Σύμβαση Παραχώρησης. Οφείλετε να τηρείται ότι έχετε συμφωνήσει και σας έχει παραχωρηθεί. Ναυπηγείο δεν σας έχει παραχωρηθεί.

 

 1. Εφαρμόζετε αυθαίρετες και παραβατικές πρακτικές, που χαρακτηρίζουν   την εν γένει συμπεριφορά σας. Η περιφρόνηση των αποφάσεων της Διοίκησης με την διατήρηση της παραπλανητικής  επιγραφής «shipyard”, η απόπειρά σας να δημιουργήσετε «Παρα-Μητρώο» καταστρατηγώντας το Εθνικό Μητρώο του νόμου 3551/2007, η οικειοποίηση παρανόμως του τίτλου «Αρχή» (Authority) στον Αγγλικό σας τίτλο και τέλος η απόπειρα να επεκταθείτε σε δραστηριότητες και δικαιώματα, που δεν σας έχουν παραχωρηθεί, όπως η έγκριση ναυπηγείου, αποδεικνύει την απαράδεκτη παραβατική και αυθαίρετη νοοτροπία σας, που θα έχει απέναντί της   όχι μόνο εμάς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία καθώς και τις ελληνικές αρχές, που πρέπει επί τέλους να επέμβουν.

 

 1. Η διατήρηση και μόνο στο νέο σχέδιο Master Plan της πρότασης σας για τη χωροθέτηση ναυπηγείων στους χώρους Ναυπηγοεπισκευαστικών Υποδομών και Δραστηριοτήτων, αποτελεί την κύρια αιτία της  μεταξύ μας αντιπαράθεσης  με απρόβλεπτες συνέπειες. Ζητάτε έγκριση ναυπηγείου σε χώρους και υποδομές τους οποίους άλλοι νομίμως χρησιμοποιούν και για τη δραστηριότητα αυτή έχουν επενδύσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και διατηρούν πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

 1. Στους χώρους άσκησης των δραστηριοτήτων μας στη ΝΕΖ Περάματος και στη Δραπετσώνα η κύρια χρήση οφείλει να  είναι «Ναυπηγοεπισκευαστικές Δραστηριότητες, όχι Ναυπηγείο». Όλες οι υπόλοιπες χρήσεις οφείλουν να είναι συνοδοί και υποστηρικτικές της κύριας χρήσης των Ναυπηγοεπισκευαστικών Δραστηριοτήτων. Άσχετες με τη ναυπηγοεπισκευή χρήσεις δεν είναι επιτρεπτές.

Κύριοι της ΟΛΠ Α.Ε.

Εφ’ όσον εγκαταλείψετε την απαράδεκτη μέχρι σήμερα πρακτική σας και σεβαστείτε τους νόμους του κράτους, που σας φιλοξενεί, επιθυμούμε την ειλικρινή συνεργασία μας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.

            οι Πρόεδροι

 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων  Ναυπηγικής Bιομηχανίας                             

  ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                               

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών                    Ένωση Βιοτεχνών ΕργοδοτώνΝαυπηγείων Περάματος                Μηχανουργών Πειραιά  

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ               ΦΩΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

 

 

 

`


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ