Εφημερίδα Κοινωνική

Εορταστικές εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2019»

Εορταστικές εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2019»
27 Αυγούστου 2019

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής «Κουντουριώτεια 2019» που πραγματοποιήθηκαν στην Ύδρα για την επέτειο των 84 χρόνων από τον θάνατο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνια στην προτομή και στον τάφο του Ναυάρχου και δήλωσε ότι ο Παύλος Κουντουριώτης αποτελεί φωτεινό φάρο και παράδειγμα για τις επόμενες γενεές. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο Παύλος Κουντουριώτης διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπήρξε μεγάλος πατριώτης, μεγάλος Έλληνας και μεγάλος ηγέτης, ο οποίος με την απαράμιλλη τόλμη του κατάφερε να απελευθερώσει τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, συνέβαλε στο μεγάλωμα της Ελλάδας και στην εδραίωση και επικράτηση του Ελληνικού Στόλου από το ‘12- ’13 στο Αιγαίο. Η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι οι Έλληνες ενωμένοι –από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 1821, το ’12-’13 και το ’40– κάνουν θαύματα!

Στην αντιφώνηση του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης αναμνηστικών πλακετών από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της συνεργασίας και των πεπραγμένων της Περιφέρειας με τον Δήμο Ύδρας τα τελευταία 5 χρόνια.

Στον μικρό αυτό απολογισμό αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπήρξε αλλά και στα πολλά έργα τα οποία προγραμμάτισε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια, όπως είναι το λιμάνι, οι πλακοστρώσεις, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το μονοπάτι Καμίνι-Βλυχός αλλά και οι πλακοστρώσεις στον Βλυχό, η σύνδεση με την γεώτρηση του Παλαμιδά, η αναβάθμιση της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη και πολλά άλλα. Παράλληλα συνεργάστηκαν από κοινού με επιτυχία σε δράσεις όπως στην αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα του 2015, η επαναφορά του νησιού του Σαν Τζώρτζι στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου, η συνδρομή στην αποκατάσταση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης/υδροδότησης του νησιού πέρσι τέτοιες μέρες κλπ. Παρακάλεσε δε την παρευρισκόμενη Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για επίδειξη πνεύματος μεγαλύτερης κατανόησης των προβλημάτων της Ύδρας και να γίνει αρωγός στην επίλυση τους με σεβασμό στην αρχιτεκτονική, την παράδοση, την ιστορία του νησιού αλλά και με ευρύτητα πνεύματος. Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ύδρας για την 5ετή τους συνεργασία και δήλωσε ότι από οποιαδήποτε θέση θα βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους και τα προβλήματα του νησιού, τα οποία είναι πραγματικά πολύ μεγάλα, όπως είναι η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, όπως επίσης και η οριοθέτηση του οικισμού, ο σταυλισμός των υποειδών, η συντήρηση, επέκταση και μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κλπ.

2

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ