Εφημερίδα Κοινωνική

Θα γέμιζαν τη Σαλαμίνα με λαθραία τσιγάρα

 Breaking News

Θα γέμιζαν τη Σαλαμίνα με λαθραία τσιγάρα
02 Ιουλίου 2019

Ένα ακόμα πλοκάμι των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τρία σπίτια και στην Ιχθυόσκαλα στη Σαλαμίνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 5.000 πακέτα . Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έξι άτομα πακιστανικής καταγωγής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα .

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός αυτός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους του οικονομικού επιτελείου καθώς κάθε χρόνο χάνονται φόροι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση τσιγάρων χωρίς δασμούς ωστόσο γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο και τα κυκλώματα έχουν εξελιχθεί σε «λερναία ύδρα» καθώς συνεχώς ξεφυτρώνουν νέες ομάδες Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούν παράνομα μεγάλες ποσότητες . Κίνητρό τους είναι τα μεγάλα κέρδη αφού από τη συνολική τιμή ενός πακέτου , το μεγαλύτερο ποσό αντιστοιχεί σε φόρους και ελάχιστο είναι το καθαρό κέρδος.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ