Εφημερίδα Κοινωνική

Πρότζεκτ Βοτανικός: «Κλειδώνουν» τη χρηματοδότηση και για τις τρεις εγκαταστάσεις τον Σεπτέμβρη

Πρότζεκτ Βοτανικός: «Κλειδώνουν» τη χρηματοδότηση και για τις τρεις εγκαταστάσεις τον Σεπτέμβρη
11 Ιουλίου 2019

Τις αρχικές -αλλά απαραίτητες- «πινελιές» για την υλοποίηση του γηπεδικού πρότζεκτ στο Βοτανικό, έβαλαν το πρωί της Τετάρτης (10/7) ο νέος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνάντησή τους στο γραφείο του πρώτου στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες προχώρησαν στη συγκρότηση της (επταμελούς) ομάδας εργασίας, που θα τρέξει όλες τις διαδικασίες και θα χαράξει τα επόμενα βήματα, μέχρι την κατασκευή των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Στην εν λόγω ομάδα εργασίας, εκτός από νομικούς συνεργάτες του Δ. Γιαννακόπουλου θα συμμετάσχουν από πλευράς Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο αντιπρόεδρος Στέφανος Αυγουλέας και οι γνωστοί αρχιτέκτονες Στέλιος Αγιοστρατίτης και Πέτρος Συναδινός, που θα δρομολογήσουν τις ενέργειες ως το στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής. Τούτο δεν σημαίνει απαραιτήτως, πως θα αναλάβουν και το χτίσιμο των γηπεδικών εγκαταστάσεων (θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός), αλλά επειδή έχουν τεράστια εμπειρία σε μεγάλα έργα και γνωρίζουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (ο κ. Αγιοστρατίτης είχε αναλάβει και το «Γ. Καραϊσκάκης») θα είναι εκείνοι που θα βάλουν το πρότζεκτ σε «κουτάκια». Η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας (θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι συνεργάτες του δημάρχου σε θέματα πολεοδομίας, διοίκησης δήμου και νομικοί) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (19/7), στο γραφείο του Κ. Μπακογιάννη, παρουσία και του Δ. Γιαννακόπουλου.

Τα άλλα δύο, εξίσου σημαντικά, θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στο ραντεβού, ήταν η χρηματοδότηση του πρότζεκτ και το που θα ανεγερθεί το γήπεδο μπάσκετ. Με βάσει τα όσα συζητήθηκαν, η χρηματοδότηση θα προέλθει από τις τράπεζες (Alpha, Πειραιώς), την περιφέρεια, κοινοτικά κονδύλια και το ταμείο κρατικών επενδύσεων και είναι 100% εξασφαλισμένη. Αυτό που προέχει ωστόσο, είναι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, αφενός για να οριστικοποιηθεί το κόστος των έργων κι αφετέρου για να «κλειδώσουν» και να διασφαλιστούν (και) με υπογραφές οι συμφωνίες της χρηματοδότησης, δεδομένου ότι από την 1η Σεπτέμβρη ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει πλέον δικαίωμα υπογραφής ως δήμαρχος. Σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου μπάσκετ, η κατασκευή του σε όμορο οικόπεδο του δήμου (με διατήρηση ως έχει του Π.Δ. της «Διπλής Ανάπλασης») φαντάζει ως η πιο «safe» επιλογή και έχει ισχυρό προβάδισμα, όμως την τελική απόφαση, θα τη λάβουν τα μέλη της ομάδας εργασίας στη σύσκεψη της μεθεπόμενης Παρασκευής, όπου θα γίνει μία πλήρης ανάλυση των δεδομένων.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ