Εφημερίδα Κοινωνική

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Δ.Τεμπονέρας

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Δ.Τεμπονέρας
10 Ιουλίου 2019

Την παραίτηση του υπέβαλε το πρωί στο νέο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας.

Με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο επί 16 μήνες γραμματέας του υπουργείου, γνωστοποιεί την απόφασή του και αναφέρει ότι «την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους υπουργούς και τους συναδέλφους μου γενικούς γραμματείς καταφέραμε – θέλω να πιστεύω – να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη».

Στη συνέχεια κάνει μια σύντομη καταγραφή στο έργο τους στο υπουργείο:

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η προστασία της ναυτεργασίας(αυστηροποίηση πλαισίου για ανασφάλιστη εργασία και παραβιάσεις ωραρίων, συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων σε ελέγχους επί των πλοίων,υπογραφή Σ.Σ.Ε. με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές για το 2018 κ το 2019 κλπ), η εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης (νέοι πόροι, πρόσληψη μονίμου προσωπικού, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός),η νέα λιμενική πολιτική, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η επέκταση του ακτοπλοϊκού δικτύου και πολλά άλλα, έβαλαν τις σταθερές βάσεις, ώστε η ανάπτυξη της Ναυτιλίας και των συναφών δραστηριοτήτων να αποκτήσει νέες προοπτικές.

«Στο επίκεντρο για εμάς ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στα πλοία,στις ναυτικές ακαδημίες, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και στο ίδιο το υπουργείο.Θα είμαστε φυσικά παρόντες και την επόμενη μέρα, ώστε να διαφυλάξουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα» συμπληρώνει.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ