Εφημερίδα Κοινωνική

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που έφυγε μετά το Μάτι…επέστρεψε – Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που έφυγε μετά το Μάτι…επέστρεψε – Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
17 Ιουλίου 2019

Η μεγάλη έκπληξη στην ανακοίνωση των νέων Γενικών Γραμματέων ήταν αναμφίβολα η επιλογή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Την πρώτη του ημέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε κάνει αναφορά στο Μάτι, καυτηριάζοντας τη διαχείριση της τραγωδίας και τα μειωμένα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού. «Ποτέ ξανά Μάτι», είχε πει συγκεκριμένα.

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωσή του και λίγες ημέρες πριν την επέτειο της τραγωδίας, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο στρατηγός που έφυγε από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της φονικής πυρκαγιάς, ανακοινώνεται ως ο άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Η επιλογή του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομα του κ. Τσουβάλα ακουγόταν εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη θέση, προκαλώντας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος από στελέχη που υποστήριζαν ότι το όνομά του συνδέθηκε με τον επικοινωνιακό χειρισμό της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μάτι.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι την τελευταία στιγμή ο πρώην αρχηγός θα «κοπεί» και θα προκριθεί κάποια άλλη λύση. Όλοι, ωστόσο, διαψεύστηκαν και σήμερα Τετάρτη αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν συμπεριελήφθη ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων για το Μάτι (οι εισαγγελικές Αρχές τον απάλλαξαν), σε αντίθεση με άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Δεν είναι λίγοι στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη που σχολίαζαν χθες ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν πλέον ένας εν ενεργεία αρχηγός, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης, και τρεις πρώην αρχηγοί. Ο Λευτέρης Οικονόμου (σε θέση υφυπουργού Δημόσιας Τάξης), ο Φώτης Νασιάκος (σε θέση συμβούλου του υπουργού) και ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας (σε θέση Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης).

ΠΗΓΗ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ