Εφημερίδα Κοινωνική

Νοσοκομείο έδωσε $6 εκατ. στην οικογένεια του Νιλ Άρμστρογνκ για να μην λέει ότι πέθανε από επιπλοκές

Νοσοκομείο έδωσε $6 εκατ. στην οικογένεια του Νιλ Άρμστρογνκ για να μην λέει ότι πέθανε από επιπλοκές
24 Ιουλίου 2019

Το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων κατέβαλε νοσοκομείο στο Οχάιο στην οικογένεια του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το φεγγάρι, προκειμένου να μην λένε ότι πέθανε από επιπλοκές το 2014 μετά από επέμβαση στην καρδιά στην οποία είχε υποβληθεί το 2012.

Το ποσό μοιράστηκε συνολικά σε 10 συγγενείς του Άρμστρονγκ – τους δύο γιους του, την αδερφή του, τον αδερφό του και τα έξι του εγγόνια – όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times.

Εκτός αποζημίωσης έμεινε, αντίθετα, η σύζυγος του διάσημου αστροναύτη, Κάρολ, μολονότι ήταν μια από αυτές που υπέγραψαν τη συμφωνία συμβιβασμού των δύο μερών.

Το 2014, όταν οι δύο γιοί του Άρμστρονγκ προχώρησαν στην καταγγελία κατά του νοσοκομείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές υπερασπίστηκαν τη θεραπευτική αγωγή που είχαν ακολουθήσει. «Ωστόσο το νοσοκομείο συμφώνησε σε ένα εμπιστευτικό συμβιβασμό ύψου 6 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αποφύγει την δημοσιότητα που θα είχε δημιουργηθεί μετά την καταγγελία από μέλη της οικογένειας» αναφέρεται στα έγγραφα.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου με την οποία επικοινώνησε το Associated Press αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «η δημοσιοποίηση αυτών των λεπτομερειών είναι απογοητευτική και για τις δύο πλευρές».

Το μεγαλύτερο κομμάτι της αποζημίωσης (5,2 εκατ. δολάρια) πήγε στους γιους του Άρμστρονγκ με τα αδέρφια του να εισπράττουν από 250.000 δολάρια έκαστο και τα έξι εγγόνια του 24.000 δολάρια έκαστο.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ