Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ: Το ΜΕΤΡΟ και η απομάκρυνση των Φυλακών αποτελούν δυο μεγάλες προκλήσεις για τον Κορυδαλλό

 Breaking News

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ: Το ΜΕΤΡΟ και η απομάκρυνση των Φυλακών αποτελούν δυο μεγάλες προκλήσεις για τον Κορυδαλλό
24 Ιουλίου 2019

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, αναγνωρίζοντας το πολύχρονο και δίκαιο αίτημα του Κορυδαλλιώτικου λαού. Σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης έχουν υποσχεθεί κάτι παρόμοιο στον κόσμο του Κορυδαλλού. Είναι γεγονός όμως ότι για πρώτη φορά γίνεται στο πλαίσιο των Προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής. Είναι γνωστό ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που ψηφίστηκε το 2014, προβλέπει την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό.Μην ξεχνάμε ότι 11 σχολικές μονάδες, 4 Παιδικοί Σταθμοί και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις σήμερα βρίσκονται μια ανάσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επικοινώνησε με το νέο Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Χουρσαλά για το θέμα. Εκείνος χαιρετίζει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού δηλώνοντάς μας: «Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την άμεση και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, οριοθετεί μια νέα εποχή στο πλέον ακανθώδες ζήτημα της πόλης. Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση των Φυλακών αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, αλλά και σημείο σύγκλισης φορέων και Δημοτικών Αρχών. Η πυκνοκατοικημένη πόλη του Κορυδαλλού έχει υποστεί για πολλές δεκαετίες τις συνέπειες λειτουργίας ενός σωφρονιστικού καταστήματος εντός του οικιστικού ιστού.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού να αναδείξει την απομάκρυνση των Φυλακών ως μια από τις πέντε εμβληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ουσιαστικά μετατρέπει την εξαγγελία σε δέσμευση. Στο πνεύμα αυτό, είναι προφανές ότι χαιρετίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να υλοποιηθεί ένα όραμα όλων των διοικήσεων του Δήμου, αλλά κυρίως μια υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές της πόλης.»

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για τα κρίσιμα προβλήματα της πόλης 

Κατά την επικοινωνία μας, ρωτήσαμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής : «Η αφετηρία της νέας θητείας στον Δήμο Κορυδαλλού, μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σειρά από ευθύνες αλλά και προκλήσεις. Η υιοθέτηση για πρώτη φορά της απλής αναλογικής, καθιστά το σύνολο των παρατάξεων αλλά και κάθε Δημοτικού Συμβούλου, συνυπεύθυνους στην διαμόρφωση της απαραίτητης σύνθεσης, όχι μόνο για την συγκρότηση της απαιτούμενης πλειοψηφίας αλλά κυρίως για την από κοινού αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της πόλης. Στον ίδιο άξονα, στην διάρκεια αυτής της θητείας οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε τις δυνάμεις που αναπτύσσονται και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον.

Η λειτουργία του νέου σταθμού Μετρό καθώς και η απομάκρυνση των Φυλακών, αποτελούν αντικειμενικά δυο μεγάλες προκλήσεις, αλλά συνάμα κι ευκαιρίες, ώστε να αναδείξουμε τον Κορυδαλλό ως μια πόλη φιλική προς τους πολίτες, φιλόξενη προς τους επισκέπτες και ελκυστική για τους επενδυτές. Είμαι αισιόδοξος ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά, διαμορφώνοντας ένα ελάχιστο επίπεδο διαλόγου, συνεννόησης και συνευθύνης, προκειμένου να ιεραρχήσουμε τις βασικές προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας.»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ