Εφημερίδα Κοινωνική

Μιχάλης Λιβανός – Υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά ΝΔ: «Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία, ούτε πολιτική κίνηση»

Μιχάλης Λιβανός – Υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά ΝΔ: «Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία, ούτε πολιτική κίνηση»
02 Ιουλίου 2019

Σε άρθρο του, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Μιχάλης Λιβανός, υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά της ΝΔ, αναφέρεται στο διακύβευμα των εκλογών με αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Β’ Πειραιά.

«Λίγα μόλις 24ωρα μας χωρίζουν από την 7η Ιουλίου. Η ερχόμενη Κυριακή θα είναι μια γιορτή Δημοκρατίας και κανείς δεν πρέπει να λείπει από αυτή…

Οτιδήποτε και αν έχει επιλέξει ο καθένας από εμάς να ψηφίσει είναι καλύτερο από το να μην ψηφίσει καθόλου.

Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία, ούτε πολιτική κίνηση, είναι δειλία. Όχι απλώς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου δικού μας, της οικογένειάς μας ή του παιδιού μας, αλλά αφήνουμε άλλους – πιο «φανατικούς» – να το κάνουν για εμάς.

Είδαμε τα αποτελέσματα. Η Β’ Πειραιά ένιωσε στο πετσί της το ακραίο στοιχείο και από τις δύο πλευρές. Πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη να απομονώσουμε αυτές τις πρακτικές και τα αδελφά τους κόμματα που ξεπετάχτηκαν τελευταία.

Είμαστε η χώρα που παρέμεινε στη μέγγενη των Μνημονίων τόσα πολλά χρόνια, που άλλαξε τόσες πολλές κυβερνήσεις, που δημιούργησε τόσο ετερόκλητες συμμαχίες. Η αποχή καταλάμβανε ένα μεγάλο κομμάτι στην εκλογική πίτα. Ούτε αυτά βοήθησαν…

Την 7η Ιουλίου ας πάμε όλοι στις κάλπες. Ας κάνουμε την έκπληξη. Ας επιλέξουμε εμείς για εμάς. Ας ψηφίσουμε για μια Ελλάδα φωτεινή, ενωμένη, δυνατή, αυτοδύναμη. Για μια Ελλάδα που θα στέκεται στα δικά της πόδια. Για τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που γεμίζει τις ομιλίες του με «θα». Για πόλεις ασφαλείς, για υγιής Υγεία, για πανεπιστήμια με φοιτητές, για δουλειές, για ευκαιρίες, για ένα καλύτερο αύριο.

Το πρώτο βήμα είναι να απομονώσουμε τις πρακτικές μίσους και διχόνοιας από όπου και αν προέρχονται. Αυτοί που δείχνουν συνεχώς τον απέναντι δεν έχουν καταλάβει πως τα υπόλοιπα τέσσερα δάκτυλα δείχνουν τον εαυτό τους. Δεν είμαστε κριτές των πάντων. Είμαστε πολίτες της Β’ Πειραιά και έχουμε μάθει να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη αλλά να βάζουμε στο περιθώριο τις λάθος πρακτικές».

Το επόμενο είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Μια επιλογή με ουσία και ευθύνη, όπως αυτό που πρεσβεύει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ