Εφημερίδα Κοινωνική

Κόρινθος: «Η Αναστασία δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε»!

Κόρινθος: «Η Αναστασία δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε»!
13 Ιουλίου 2019

Εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στην Αγριλιά του Δήμου Ερυμάνθου, στις 13 Ιουνίου και μια μέρα μετά, το πτώμα της βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα, στην παραλία Κρυφή στην Κόρινθο.

Αρχικά η υπόθεση της 51χρονης αντιμετωπίστηκε ως περίπτωση αυτοχειρίας, αλλά, στις 11.7.2019, ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, επισκέφθηκε τις εισαγγελικές Αρχές στην Πάτρα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ΄ αγνώστων, μαζί με σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

«Η Αναστασία Κόλλια αναχώρησε από το χωριό της για άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό έγινε γνωστό από ένα μήνυμα εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θέλει την αναζητήσουν.

Αυτό έβαλε αμέσως ανησυχία την οικογένεια η οποία κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και τα δήλωσε όλα αυτά, μαζί με την εξαφάνισή της. Την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε οικογένεια από το λιμενικό σταθμό Κόρινθο ότι βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή ένα πτώμα, τα χαρακτηριστικά του οποίου έμοιαζαν με αυτά της εξαφανισθείσας. Πράγματι, αναγνωρίστηκε ότι ήταν η εξαφανισθείσα» λέει ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, στο Newsit.gr.

«Δεν πέθανε από πνιγμό, αλλά από προθανάτιες, πολλαπλές, σωματικές κακώσεις»

Όμως, κάποια στοιχεία που προέκυψαν τις επόμενες μέρες έβαλαν σε σκέψεις την οικογένεια της 51χρονης και τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί η γυναίκα να έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας. Ένα από αυτά τα στοιχεία ήταν το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Από την έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής απεδείχθη ότι ο θάνατος δεν προήλθε από πνιγμό αλλά από προθανάτιες, πολλαπλές, σωματικές κακώσεις», λέει ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος.

«Η γυναίκα βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι, σπασμένα χέρια, σπασμένα πόδια»

Οι κακώσεις που φέρει η σορός της Αναστασίας Κόλλια είναι συμβατές με πτώση από μεγάλο ύψος, αλλά εδώ υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Σύμφωνα με το σημείο στο οποίο βρέθηκε το πτώμα της άτυχης 51χρονης, προσδιορίζονται δύο σημεία από τα οποία θα μπορούσε να είχε πέσει στη θάλασσα, εάν είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Εκεί που βρέθηκε, ή από τον Ισθμό θα μπορούσε να είχε πέσει η από αυτήν την παραλία στην οποία βρέθηκε. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το θάνατο τρεις με τέσσερις ώρες πριν την ανεύρεση του πτώματος. Πότε θα προλάβαιναν τα θαλάσσια ρεύματα να μεταφέρουν μακριά το πτώμα;» αναρωτιέται ο δικηγόρος της οικογένειας και προσθέτει:

«Εάν πούμε ότι η πτώση έγινε από την κορυφή της παραλίας αυτής που βρέθηκε, από την κορυφή μέχρι την παραλία παρεμβάλλεται δάσος, συνεπώς, ήταν αδύνατο να φτάσει το σώμα μέχρι τη θάλασσα. Δεύτερον, η ακτή της συγκεκριμένης παραγγελίας είναι πάρα πολύ μεγάλη και ακόμα κι αν πούμε ότι το σώμα θα έφτανε μέχρι την ακτή δεν θα μπορούσε να πέσει στη θάλασσα.

Εάν υποθέσουμε ότι μπορεί να έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου και εδώ υπάρχει το εξής: Η περιοχή κάτω από τη γέφυρα δεν έχει βράχους για να χτυπήσει το σώμα και να έχει αυτές τις πολλαπλές κακώσεις, θα έπεφτε κατευθείαν στο νερό. Διότι, η γυναίκα βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι, σπασμένα χέρια, σπασμένα πόδια».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ