Εφημερίδα Κοινωνική

Καταπέλτης η Lamda κατά της κυβέρνησης Τσίπρα: Στον «αέρα» η επένδυση στο Ελληνικό

Καταπέλτης η Lamda κατά της κυβέρνησης Τσίπρα: Στον «αέρα» η επένδυση στο Ελληνικό
04 Ιουλίου 2019

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η Lamda Development, αντιδρώντας στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η Lamda επισημαίνει ότι η ΚΥΑ- που σημειώνει ότι της κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το απόγευμα- υιοθετεί τις θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια στην έναρξη αλλά και την ομαλή εξέλιξη του έργου στο Ελληνικό. Μάλιστα, η Lamda Development επισημαίνει ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υλοποίηση της επένδυσης.

Η ΚΥΑ καθιστά την επένδυση στο Ελληνικό μετέωρη, για αόριστο διάστημα και στέλνει εξαιρετικά δυσμενή μηνύματα σε κάθε σοβαρή επένδυση, επισημαίνει ακόμη η Lamda Development. Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr την ανακοίνωση- καταπέλτη της Lamda για το Ελληνικό.

Τι απαντά ο Σταθάκης σε ΝΔ και Lamda
«Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν» συνεχίζει επιτιθέμενος στην εταιρεία, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

«Από τη μία πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση, που εισήλθε σε μια εκτεταμένη και αναλυτική διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεών του σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα» σημειώνει ο κ. Σταθάκης και συνεχίζει: «Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια εταιρεία, σε προφανή συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο, με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο» υποστηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης και καταλήγει: «Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, η αποκάλυψη είναι καλοδεχούμενη καθώς οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ