Εφημερίδα Κοινωνική

Η στολή του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Όλντριν, από κυβάκια της LEGO! (βίντεο)

Η στολή του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Όλντριν, από κυβάκια της LEGO! (βίντεο)
25 Ιουλίου 2019

Η LEGO δημιούργησε από κυβάκια την πλήρη στολή – σε φυσικό μέγεθος – του Μπαζ (Έντουιν) Όλντριν, του δεύτερου, μετά τον Νιλ Άρμστρονγκ, που περπάτησε στο φεγγάρι.

Για την κατασκευή, επενδύθηκαν σχεδόν 300 ώρες και χρησιμοποιήθηκαν 44.051 κυβάκια LEGO.

 

Ως μοντέλο για τη διαστημική στολή A7L χρησιμοποιήθηκε η φωτογραφία που τραβήχτηκε με τον Όλντριν να βαδίζει στο έδαφος της Σελήνης, και το τελικό αποτέλεσμα αιχμαλωτίζει ακόμη και την αντανάκλαση του προσώπου του Άρμστρονγκ – ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία – στη μάσκα του κράνους του Όλντριν.

Οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές: μεταξύ πολλών, η αστερόεσσα στον αριστερό ώμο του Όλντριν και κόκκοι άμμου της Σελήνης στα μπατζάκια της στολής.

Το ύψους 1,90 μέτρων έργο εκτέθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Apollo 11, στην Ουάσινγκτον, από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ φιλοξένησαν η NASA και το Smithsonian στο National Mall, με στόχο να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά εξερευνητών του διαστήματος: προσκλήθηκε το κοινό να βοηθήσει στη συναρμολόγηση τοπίων της Σελήνης και του πλανήτη Άρη και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην κατασκευή μοντέλου της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων της NASA.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ