Εφημερίδα Κοινωνική

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία των νέων Υπαστυνόμων Β της Ελληνικής Αστυνομίας

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία των νέων Υπαστυνόμων Β της Ελληνικής Αστυνομίας
26 Ιουλίου 2019

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (141) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Ιουλίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιου Κουμουτσάκου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχάηλ Καραμαλάκη.

orkwmosia1

 

 

 

 

 

 

orkwmosia3

 

 

 

 

 

 

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ιωάννης Ραγκούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Νικόλαος Παπαναστάσης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, η Βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του «ΜεΡΑ25», ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βλάχος, Βασίλειος Οικονόμου και Αναστάσιος Δημοσχάκης, η Βουλευτής του «ΜεΡΑ25», Μαρία Απατζίδη, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννης Πανούσης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Χρήστου.

orkwmosia2

 

 

 

 

 

 

Παρέστησαν επίσης ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος Δημήτριος Σούφρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Πέτρος Χατζήρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχος Λαμπράκης Δημητρίου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλοι Αξιωματικοί.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες το απόγευμα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους.

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, o Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος της Αστυνομικής Ακαδημίας και ο Αναπληρωτής Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Αλεβιζόπουλος.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ