Εφημερίδα Κοινωνική

Διαβάστε σήμερα στα… Πολιτικά & Pick… άντικα!

Διαβάστε σήμερα στα… Πολιτικά & Pick… άντικα!
17 Ιουλίου 2019

Πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς;

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα LPG Carrier υπό ιταλική σημαία στο τουρκικό λιμάνι Aliaga στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα ένα μέλος του πληρώματος να χάσει τη ζωή του και άλλα 15 να τραυματιστούν σοβαρά και να διακομισθούν σε τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο σε προβλήτα του λιμένα κοντά στο πετροχημικό εργοστάσιο Petkim, το οποίο διαχειρίζεται η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR. Να σημειωθεί ότι στο σημείο, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων, έσπευσαν, επίσης, δυνάμεις του Λιμενικού, της  αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα. Αναρωτιέμαι, χωρίς να θέλω να γίνω «προάγγελος» κακών γεγονότων, αν σε μια ανάλογη περίπτωση στη «γειτονιά» μας, ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα ήταν ικανός να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο γεγονός και κυρίως, αν υπάρχουν μέτρα για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων. Αλήθεια, ποια τα σχέδια «έκτακτης ανάγκης» για Μαρίνα Ζέας, Λιμάνι Πειραιά, Πέραμα κ.α.;

 

Φάκελος ΔΑΛ και Εισαγγελία

Η Δημόσια Αρχή Λιμένων, στις 4/7 ανάρτησε την εξής ανακοίνωση στο facebook: «…καθώς τα ημιβυθισμένα και βυθισμένα κουφάρια  απομακρύνονται ένας βούρκος ρύπανσης και εγκατάλειψης αποκαλύπτεται. Εννοείται ότι μόλις ολοκληρωθεί ο σχηματισμός ενός πλήρους φακέλου, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά». Θα θέλαμε από τη ΔΑΛ να μας ενημερώσει για το πότε τελικά… θα σταλεί ο φάκελος στην Εισαγγελία και βεβαίως, τι θα περιλαμβάνει. Αυτή η υπόθεση είναι σοβαρή και είναι σημαντικό ο κόσμος να μάθει λεπτομέρειες για να μην γίνεται λόγος στην δημοσιογραφική «πιάτσα» για ακόμη μία… «φούσκα»!

 

Όλα είναι θάλασσα…

ola

 

 

 

 

 

 

Όταν λέμε ότι ένα θέμα πέφτει στο «τραπέζι της συζήτησης», αυτή η φράση έχει και την κυριολεκτική της έννοια. Στο γεύμα λοιπόν του ΕΒΕΠ, προς τιμήν των δημοσιογράφων, το «μενού» περιελάμβανε, εκτός των άλλων, πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις αλλά και το γνωστό στη δημοσιογραφική «πιάτσα» συμπέρασμα πως «Όλα είναι θάλασσα…»! H φωτογραφία είναι από την εκδήλωση με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Κωστή Αχλαδίτη.

 

«Ρεύμα» αποκαλύψεων…

Και μιας και αναφερόμαστε στο θέμα της ΔΕΗ, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετήσια έκθεση του 2018, από τον ορκωτό λογιστή της Ernst &

Young, για τα πεπραγμένα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού…

 

Μεγάλη κίνηση της Spanopoulos Group που χρήζει προβολής σε όλο… το μέγεθός της

Πληροφορηθήκαμε ότι ρυμουλκήθηκε με τη βοήθεια των ρυμουλκών του Ομίλου Σπανόπουλου, η μεγάλη πλωτή δεξαμενή No 3 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ιστορική No 3 πλωτή δεξαμενή, κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 1964 και το ολικό της μήκος φτάνει τα 232 μέτρα, το πλάτος της τα 34,2 μέτρα και το βύθισμα της τα 7,3 μέτρα. Αγοράστηκε από το Spanopoulos Group με την προοπτική να ανακατασκευαστεί και να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή του Ομίλου. Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτή τη σημαντική κίνηση. Κυρίως, με ποια διαδικασία αγοράστηκε, πόσο κόστισε και τι θα συνεισφέρει ως προς την ανάπτυξη του κλάδου.

 

«Οσμή» Πορίσματος

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017, που προκάλεσε την πολύ σοβαρή θαλάσσια ρύπανση στον Aργοσαρωνικό, δεν είναι ναυτικό ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το πόρισμα του Γ’ Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), το οποίο έχει παραδοθεί περίπου εδώ και δύο μήνες στην Εισαγγελία Πειραιά για δικαστική διερεύνηση. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συνέβη στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο αυτού του περιβαλλοντικού «εγκλήματος».

 

«ΔΕΗση»… για ενημέρωση

Πολλά deals!

Χωρίς κατάθεση προσφορών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ. «Η κατάληξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ δείχνει την κατάσταση απαξίωσης της επιχείρησης και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια». Αυτό επισήμαναν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ωστόσο, εμείς θα θέλαμε να μας δώσει απαντήσεις η ΔΕΗ για το τι συμβαίνει με το σχέδιο σύμβασης που αφορά στην «Πώληση 600.000 τόνων λιγνίτη από τα Ορυχεία», που μπήκε ως θέμα στο ΔΣ στις 23/4/19.

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «στρατηγικής» επένδυσης

Μαθαίνω ότι ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX, κάνει κινήσεις «ρουα ματ» και business στην Ελλάδα υψηλού επιπέδου. Τελικά, αποδεικνύεται μεγάλος «παίκτης»…

 

 

Περί… δημοσίευσης ο λόγος

Για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ «Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά» και «Ελληνικής Λύσης» περί… «αντιποίησης δικηγορίας», σας ενημερώσαμε σε ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ. Ωστόσο, στο τέλος της ανακοίνωσης του ΔΣΠ, αναφέρεται ότι η περίληψη της απόφασης, θα δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο με δαπάνες που θα επιβαρύνουν την Ελληνική Λύση. Πραγματικά, θα θέλαμε να μάθουμε, σε ποια εφημερίδα δημοσιεύτηκε και με ποιο κόστος.

 

Αποστολικά….

*δια χειρός Απόστολου Καραμπερόπουλου

Στα βάθη της… «αυτοκρατορίας»

Στα βυζαντινά τα χρόνια, όταν ο αυτοκράτορας άρχιζε μια εκστρατεία, δεν ήταν µόνο οι στρατηγοί και που προετοιµάζονταν µε περισσή σπουδή… Πίσω, στη “σκόνη” όλων αυτών, ακολουθούσε πλήθος παρατρεχάµενων, πεινασµένων, µε το µάτι άγριο… Ανάµεσά τους «µικροπωλητές», τζογαδόροι, γελωτοποιοί, καιροσκόποι, που αναζητούσαν την τύχη τους στα βάθη της αυτοκρατορίας και βεβαίως, κάθε λογής «παράσιτα»… Όλοι «δήθεν» μπροστάρηδες του στρατεύµατος! Και τότε δεν έµενε ψωµί σε ράφι και κρασί σε κύπελλο. Κι όλοι πια χορτάτοι και χαρούµενοι τραβούσαν για άλλες πολιτείες… Όλους αυτούς να φοβάσαι! Τους γυρολόγους που γράφονται στα ψιλά γράµµατα της Ιστορίας και δυστυχώς, καθορίζουν την Ιστορία.

sel.3

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ