Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροπέδες σε 11 οδηγούς ταξί για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

Χειροπέδες σε 11 οδηγούς ταξί για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές
19 Ιουλίου 2019

Πλούσιους καρπούς απέδωσαν οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς ταξί και στα οχήματά τους που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 16 -7-2019 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με εξόρμηση στο Λιμάνι του Πειραιά και στο Κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν ένδεκα οδηγοί ταξί, διότι είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και κατά τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν την καταβολή των αναλογούντων φόρων.

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Άλλες 23 παραβάσεις

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, καθώς και τήρησης φορολογικών διατάξεων. Ανάμεσα στους παραβάτες ένας οδηγός οδηγούσε μεθυσμένος, άλλος οδηγός διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο έντυπα άδειας οδήγησης, ενώ ένας τρίτος διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχε εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ