Εφημερίδα Κοινωνική

Άμεση προτεραιότητα η έκδοση 250.000 εκκρεμών συντάξεων

Άμεση προτεραιότητα η έκδοση 250.000 εκκρεμών συντάξεων
09 Ιουλίου 2019

Τρεις είναι οι άμεσες προτεραιότητες που έχουν επείγοντα χαρακτήρα ανέφερε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση αυτές έχουν ως εξής:

α) Δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Όπως ανέφερε μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, ενώ έκανε λόγο για πάνω από 250.000 εκκρεμείς συντάξεις.

β) Θα υπάρξει ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και συστημάτων όπως το σύστημα ψηφιακής αποτύπωσης βιογραφικού Atlas και το σύστημα helios. Επίσης προτεραιότητα της νέας ηγεσίας είναι  η ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων όπως τολευκό μητρώο επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές και εργατικές τους υποχρεώσεις.

γ) Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. «Δεν θα επιτρέψουμε την αυθαιρεσία και την καταχρηστική συμπεριφορά των εργοδοτών» είπε, ενώ έκανε λόγο για κίνητρο συνεπών εργοδοτών.

Η πρώτη πολιτική απόφαση θα είναι η αύξηση και η ενδυνάμωση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για την αδήλωτη εργασία. Ακόμη πρόσθεσε ότι δρομολογείται η μηνιαία έκδοση του Helios όπως ο επαναυπολογισμός των συντάξεων με την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους συνταξιούχους. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προστασία της οικογένειας και στην ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου υπεραμύνθηκε του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης αναλύοντας το έργο που έγινε την προηγούμενη τετραετία στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και των εργασιακών σχέσεων. Ακόμη συνεχάρη την νέα πολιτική ηγεσία λέγοντας ότι «θα παρακολουθεί στενά το έργο της» ενώ έκανε ειδική αναφορά σε κλίμα συγκίνησης στη διαπραγματευτική ομάδα που «έβαλαν τα γυαλιά στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ