Εφημερίδα Κοινωνική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ – Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α” Πειραιά και Νήσων: «ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ – Υποψήφιος  Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α” Πειραιά και Νήσων: «ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»
10 Ιουνίου 2019

Πάντα επίκαιρος, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α” Πειραιά και Νήσων, κ. Βασίλης Κατσαφάδος, τοποθετείται σε άρθρο του για την ανάγκη, τα καταστεί το Κίνημα Αλλαγής ως ο πρωταγωνιστής στον εθνικό στόχο της ανάκτησης της αξιοπιστίας της πολιτικής και των θεσμών, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.

«Είναι φανερό σε κάθε καλόπιστο πολίτη, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε προφανή ανισορροπία, γεγονός που επηρεάζει καταλυτικά την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Συγκεκριμένα, η επικράτηση της ανερμάτιστης και έντονα δημαγωγικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στον πέραν της συντηρητικής δεξιάς χώρο του πολιτικού συστήματος, χώρο στον οποίο επί δεκαετίες επικρατούσε το ΠΑΣΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα την απουσία προοδευτικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων και τολμηρών τομών με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, που είχε ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από την πολύπλευρη κρίση.

Από την άλλη, η κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ, η δημιουργία του αντιμνημονιακού μπλοκ της εξαπάτησης των πολιτών, της αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων, αλλά και η συρρίκνωση και ο πολυκερματισμός του πολιτικού χώρου από το ριζοσπαστικό πολιτικό κέντρο μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεωτική αριστερά, είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση ενός στείρου δικομματισμού με έντονα στοιχεία πολιτικού πρωτογονισμού, που απείχε έτη φωτός από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και την επίλυσή τους. Πράγματι, οι ιδεοληψίες που κουβαλούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποθέωση του κρατισμού, όσο και η ΝΔ με την αποθέωση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και των αγορών που τάχα αυτορρυθμίζονται, σε συνδυασμό με την έντονη παλαιοκομματική λογική που διακρίνει και τους δύο, τους εμποδίζουν να προχωρήσουν σε δημιουργικές συνθέσεις και σε αποτελεσματικές λύσεις προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Τέτοιου είδους συνθέσεις, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι μόνο ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να επιτύχει. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε το Κίνημα Αλλαγής με την επεξεργασία και την εκπόνηση του Σχεδίου Ελλάδα, ενός μελετημένου και εφαρμόσιμου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και εξόδου της από την κρίση. Επίσης, η μεγάλη ανανέωση του στελεχικού δυναμικού και η άρθρωση ενός αυτόνομου πολιτικού λόγου συγκεκριμένου και ρεαλιστικού, με αρχή, μέση και τέλος, έχουν τύχει της προσοχής των πολιτών και της σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης τους. Οι ερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, φρονώ ότι θα καταστήσουν το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή στον εθνικό στόχο της ανάκτησης της αξιοπιστίας της πολιτικής και των θεσμών, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.

Ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής είναι η εγγύηση για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και την ανοδική πορεία της Ελλάδας. Είναι η εγγύηση για προοδευτικές λύσεις, για την προστασία των δημόσιων αγαθών, για ίσες ευκαιρίες στους νέους, για ανάκτηση του σεβασμού των θεσμών, για οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση είναι εφικτή, αρκεί να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας πλήγωσαν. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για το μέλλον μας».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ