Εφημερίδα Κοινωνική

Τροπαιούχοι οι Έλληνες στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Τροπαιούχοι οι Έλληνες στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής
10 Ιουνίου 2019

Δαφνοστεφανωμένη επέστρεψε η πρώτη Ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε πανεπιστημιακό πρωτάθλημα αθλητικής ναυαγοσωστικής εκτός συνόρων. Οι φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχαν σε αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής εκτός συνόρων. Παρόλο που το άθλημα βρίσκεται σε «κώμα» αφού κανένας φορέας δεν λαμβάνει την πρωτοβουλία να το ενεργοποιήσει, μια ομάδα Ελλήνων βρήκε τον τρόπο για να βροντοφωνάξει ότι το άθλημα ζει και μάλιστα φέρνει επιτυχίες.

Ο Πειραιώτης «πατέρας» του αθλήματος στην Ελλάδα, Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Διδάσκων Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής), σε συνεννόηση με τα αρμόδια μέλη ΔΕΠ της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ Αργύρη Τουμπέκη (Διευθυντής Τομέα Υγρού Στίβου), Ελένη Σουλτανάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κολύμβησης) και Καθηγητή Νίκο Γελαδά (Κοσμήτορας), συνέβαλαν στην συμμετοχή των παρακάτω Ελλήνων σε αυτή την διοργάνωση: Μιχαήλ Σουσούνης, Φλουρής Χατζηγεωργίου (Κύπρος), Γιώργος Γάγκος, Γιάννης Χαλκιαδάκης, Ιάκωβος Χασάπης, Ελευθερία Κασαγιάννη, Καλυψώ Οικονομίδου, Εμμανουέλα Κάρδαρη, Διονυσία Κάρδαρη, Δημήτρης Πανταζής, Εφραίμ Χαλκιάς και Κατερίνα Καλέμη (εθελόντρια). Οι Έλληνες αθλοσώστες αγωνίστηκαν σε 16 ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα ταχύτητας και εικονικά σενάρια επειγόντων περιστατικών σε στεριά και νερό.

Η ομάδα παρόλο είχε ελλιπή προετοιμασία, εξοπλισμό και απειρία, φλερτάρισε με την επιτυχία. Αρκετοί πλησίασαν το βάθρο των μεταλλίων. Ο προπονητής, ευχόταν να καταφέρει έστω ένας να κερδίσει μετάλλιο. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο. Τρεις Έλληνες (Χαλκιαδάκης, Γάγκος, Χασάπης) και ένας Κύπριος (Χατζηγεωργίου), κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο. Οι ξένοι τους χειροκρότησαν έντονα. Υπήρξαν ατυχείς στιγμές που το μετάλλιο χάθηκα λόγω απειρίας και λαθών. Ο Αβραμίδης σχολίασε: «Ο συγγραφέας του Αλχημιστή λέει ότι μια αναζήτηση ξεκινάει με την τύχη του πρωτάρη και τελειώνει με την δοκιμασία του κατακτητή. Η πατερική παράδοση, μας προτρέπει με το «ζητείται και δοθήσετε… κρούεται και ανοιχθήσετε! Αυτά συνέβησαν σε αυτό το πρωτάθλημα». Η ομάδα έβαλε τα θεμέλια και έδειξε τον δρόμο. Όσοι έχουν θεσμικό ρόλο απέναντι στην αθλητική ναυαγοσωστική, οφείλουν να συγχαρούν αυτή την ομάδα και να στηρίξουν την επόμενη Ελληνική αποστολή! Η Ελλάδα μπορεί και αξίζει περισσότερα.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ