Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -ΝΔ: «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»: Το μυστικό της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη – ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -ΝΔ: «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»: Το μυστικό της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη – ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
25 Ιουνίου 2019

*Από την Μίνα Σαμαρά

Το πιο επιτακτικό αίτημα για τον Έλληνα πολίτη σήμερα είναι η αντιμετώπιση της ανομίας και της ανασφάλειας που έχει επικρατήσει παντού. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που εξελίσσεται σε τραγωδία, όπου η έξαρση νέων μορφών βίας και εγκληματικότητας αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Η έντονη ανεξέλεγκτη κινητικότητα των μεταναστών επιτείνει το πρόβλημα. Ακόμα διάχυτα είναι στην κοινωνία φαινόμενα εκφοβισμού τα οποία περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση και υπονομεύουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Εικόνες χάους, φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας διαρκώς αυξάνονται. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές σήμερα περισσότερο από ποτέ. Άθλιες εικόνες βίας, αναρχικοί, κουκουλοφόροι και μπαχαλάκηδες, δολοφονικές επιθέσεις, τραυματισμοί σε αστυνομικά τμήματα, μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ, επιθέσεις στη Βουλή. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα, αυτό του Ρουβίκωνα, όπου συχνά τον βλέπουμε να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές σε δημόσια κτίρια και όχι μόνο, όπως υπουργεία, πρεσβείες, ακόμα και στο Πεντάγωνο. Τελευταία μάλιστα έχουν κατασκηνώσει και εντός των Ιδρυμάτων δημιουργώντας σύγχυση και φόβο σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Σε συγκεκριμένες ευαίσθητες συνοικίες του λεκανοπεδίου (όπως στα Εξάρχεια, στην Ομόνοια, στου Φιλοπάππου, στον Πειραιά κτλ) η ιδιωτική ζωή των κατοίκων δεν προστατεύεται. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων των Εξαρχείων, που μετατρέπεται η περιοχή τους σε εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους αναρχικούς, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελούν άβατο για τον νόμο και την Δικαιοσύνη.

Αυτό το είδαμε, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι και επαγγελματίες της πολύπαθης περιοχής για το δικαίωμά τους στην ασφάλεια και ζήτησαν την ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην περιοχή. Η πορεία παραλίγο να χαλάσει από άτομα που επέβαιναν σε μηχανές και άρχισαν να βρίζουν τους παρευρισκόμενους. Έκαναν άγρια επίθεση και στον Κώστα Μπακογιάννη, που είχε παρευρεθεί στα Εξάρχεια, φωνάζοντας συνθήματα σοκ κατά του δολοφονημένου πατέρα του, τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη. Μεγάλη ντροπή. Παρόλα αυτά, ο νέος Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη τους κατοίκους για την γενναιότητά τους και τους είπε ότι σε αυτή την μάχη θα είναι δίπλα τους.

Είναι προφανές ότι από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά αλλεπάλληλα λάθη που οδήγησαν στην ανασφάλεια των πολιτών.

Πόσο ασφαλείς είμαστε; Τί γίνεται με την αστυνόμευση στις πόλεις; Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιμένει. Η τέως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι οδυνηρές συνέπειες της ανασφάλειας και η τρομακτική κατάσταση διαρκείας, μας έκαναν να φοβόμαστε. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα με μια πολιτική αλλαγή που θα παρέχει ασφάλεια στους πολίτες.

Αυτό ακριβώς το ζήτημα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προτεραιότητα του προγράμματός του. Έχει οραματιστεί συγκεκριμένο σχέδιο και έχει θέσει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας , η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη. Θα εκπονηθούν και θα εφαρμοστούν σχέδια δράσης με αστυνομικούς ελέγχους και ομάδες πρόληψης και καταστολής. Ως εκ τούτου η πρόληψη για την πάταξη της εγκληματικότητας θα πρέπει να υποστηριχθεί και για να είναι αποτελεσματικότερη θα πρέπει να υπάρχει ενεργητική συμμετοχή των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και της Εκκλησίας. Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες των Δήμων και της Περιφέρειας αλλά και με την συμμετοχή των πολιτών για να συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική αλληλεγγύη των κατοίκων της περιοχής.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης και με δύναμη θα βγάλει την χώρα από την παρακμή και θα φέρει την ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Καταλήγοντας για να μην μακρηγορώ, θεσμοθετημένο αρμόδιο όργανο της συντεταγμένης Πολιτείας ελέγχου, πρόληψης και καταστολής είναι πρωτίστως η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί είναι η ασφάλειά μας. Ξέρουν να εξασκήσουν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχουν λύσεις για την ασφάλεια οι οποίες ούτε δαπανηρές είναι ούτε συνιστούν επικίνδυνο πειραματισμό αφού εφαρμόζονται σε πολλές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Όλοι οι φορείς πρέπει να είναι στο πλευρό της Αστυνομίας ώστε να διαμορφωθεί ένα Εθνικό Δίκτυο Ασφάλειας των Πόλεων. Απαιτούνται λοιπόν σχέδια δράσης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να επανέλθει ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

Ύστερα από χρόνια αδράνειας ο θεσμός του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ έχει εφαρμοστεί πιλοτικά περνώντας τη δικιά του οδύσσεια και πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο όπως αναφέρεται στο βιβλίο μου με τίτλο «Εθνικό Δίκτυο Προστασίας – Ασφάλειας των πόλεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Με άλλα λόγια χρειάζεται η διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου και στοχευμένου σχεδίου δράσεως, με ενίσχυση των πεζών περιπολιών και αστυνομικές εξορμήσεις. Απαιτείται να ανακτηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Αστυνομία. Η Αστυνομία είναι ο φύλακας και η προστασία μας γιατί έρχεται σε επαφή με τους παραβάτες του νόμου και αποφασίζει για τη σύλληψή τους. Η Αστυνομία φροντίζει για την ασφάλεια του κοινωνικού συλλόγου και τη διατήρηση της τάξης και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη διατήρηση της ειρήνης και στην εξασφάλιση της καθημερινής τάξης για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και τις αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Όμως σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική δύναμη από την ιδεολογία στην πράξη, έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τη δημόσια ασφάλεια. Έχει δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει με κάθε μέσο την ασφάλεια των πολιτών, βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του και προς αυτή την κατεύθυνση είναι αποφασισμένος να λάβει συγκεκριμένα μέτρα. Όπως αναφέρει ο ίδιος, θα επαναφέρει τάχιστα την Ομάδα Δέλτα και θα ενισχύσει και την Ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προσληφθούν 1500 νέοι αστυνομικοί που θα τεθούν στη διάθεση των δύο Ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ. Επειδή πιστεύει ότι η αστυνόμευση είναι ελλιπής, θα δείξει μηδενική ανοχή σε όσους τα σπάνε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Έχει θέσει την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης ως πρώτη προτεραιότητα.

‘Ετσι λοιπόν πιστεύω απόλυτα στην αντιμετώπιση του όλου θέματος. Η Νέα Δημοκρατία και ο αυριανός Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προστατέψει τους πολίτες από την ανασφάλεια που αισθάνονται εξαιτίας της σημερινής κατάντιας, και οι πολίτες θα εμπιστευθούν τους πολιτικούς τους. Ας οπλιστούμε με πίστη και ελπίδα ενωμένοι για να κερδίσουμε τον αγώνα της ζωής για την Πατρίδα μας και σίγουρα θα βγούμε νικητές μετά την δοκιμασία μας. Οι πολίτες θα υπερψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου και η Ελλάδα θα αναγεννηθεί γιατί το αξίζουμε και ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ