Εφημερίδα Κοινωνική

Πανελλήνιες 2019: Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές για τις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές για τις εξετάσεις
08 Ιουνίου 2019

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, αναφέροντας πως τέσσερις μαθητές της δεν μπόρεσαν να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις γιατί δεν τους έδωσαν άδεια οι εργοδότες τους.
Η κυρία Ευαγγελία Σαρρή, κατήγγειλε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, πως οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ αν και προετοιμάστηκαν όλη τη χρονιά υπό αντίξοες συνθήκες για να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη, στην πλειοψηφία τους δεν έδωσαν εξετάσεις γιατί οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορούν να δώσουν.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!».

Ντροπή και οργή
Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων.  «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα κατάφερναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους» τόνισε η κυρία Σαρρή.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα. Εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ