Εφημερίδα Κοινωνική

O χάρτης που… βάφτηκε μπλε

O χάρτης που… βάφτηκε μπλε
02 Ιουνίου 2019

Νίκη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και στις επτά Περιφέρειες που κρίνονται σήμερα καταδεικνύουν τα έως τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, που σημαίνει πως με τα υφιστάμενα δεδομένα η αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί σε δώδεκα από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας.

Οι μοναδικές περιφέρειες όπου το αποτέλεσμα παραμένει αμφίρροπο είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Στερεά Ελλάδα.

Στην πρώτη περίπτωση ο Χρήστος Μέτιος (51,13%) προηγείται του Χριστόδουλου Τοψίδη (48,87%) με περίπου 2.300 ψήφους. Η ενσωμάτωση των τμημάτων δεν υπερβαίνει το 45%.

Στην Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός (51,65%) συγκεντρώνει περίπου 3.500 ψήφους περισσότερες από τον Απόστολο Γκλέτσο, με την ενσωμάτων να βρίσκεται στο 48,6%.

Η εκτίμηση της Singular Logic είναι πως οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ θα κερδίσουν εν τέλει.

Η μοναδική Περιφέρεια όπου δεν επικράτησε η Πειραιώς είναι η Κρήτη, όπου επανεξελέγη την προηγούμενη Κυριακή ο Σταύρος Αρναουτάκης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Στην Αττική, την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, ο Γιώργος Πατούλης αποσπά σχεδόν το 66% των ψήφων, με την καταμέτρηση να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ