Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α” ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α” ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
25 Ιουνίου 2019

Η υποψήφια βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Παμπειραϊκής Ενωσης Πολυτέκνων Πειραιά κ. Γιάννη Πάχο και συζήτησαν τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

Μετά την συνάντησή τους η Μαρία Καλαγιά, τόνισε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Παμπειραϊκής Ένωσης Πολυτεκνων Πειραιά, να τον ακούσω με προσοχή και να συζητήσουμε για τα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών.

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ειναι προτεραιότητά μας και αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.

Η οικογένεια και τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Η Νέα Δημοκρατία με ουσιαστικά μέτρα στήριξης στην πολύτεκνη οικογένεια, θα δώσει τη μάχη της για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος.»

Άμεσα:

▶️Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

▶️Καθιερώνουμε επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

▶️Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.

▶️Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

▶️Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

▶️Ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

▶️Οι εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

 

11


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ