Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας και την υποτιθέμενη «παραίτηση» του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ιωάννη Μπενίση

 Breaking News

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας και την υποτιθέμενη «παραίτηση» του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ιωάννη Μπενίση
20 Ιουνίου 2019

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την υποτιθέμενη παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ιωάννη Μπενίση, και τον διαγωνισμό «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (Κ.Ε.Λ.Ψ.)» της ΕΥΔΑΠ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, Ιωάννη Μπενίση.

- Η ανάθεση της λειτουργίας και της συντήρησης του ΚΕΛΨ μέσω διαγωνισμού είναι μια συνήθης, νόμιμη διαδικασία, που επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια. Δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία.

- Η διαδικασία ενός μεγάλου και τεχνικά πολύπλοκου διαγωνισμού είναι πολύμηνη, και τυχόν καθυστερήσεις δεν ωφελούν παρά μόνο τον υπάρχοντα εργολάβο.

- Πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία η οποία τώρα ξεκινά, με ευμενέστερους όρους για την εξασφάλιση συμμετοχής πολλών εταιρειών. Δεν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στην όλη διαδικασία.

- Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις μεγαλύτερες Ανώνυμες Εταιρείες στην Ελλάδα που πρέπει να διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των εγκαταστάσεών της, ανεξαρτήτως συγκυριών.

Να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα προεκλογικού χαρακτήρα στρέφονταν προς την ΕΥΔΑΠ και στον κ. Μπενίση, που είναι σύντροφος της Ρένας Δούρου, για το έργο της τάξης των 325 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη του οποίου βγήκε τις ημέρες των ευρωεκλογών, δημοσιεύθηκε την επομένη των εκλογών με την προθεσμία υποβολής των προσφορών να λήγει την 1η Ιουλίου και το άνοιγμα των φακέλων δύο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ουσιαστικά, όπως έγραφαν τα εν λόγω δημοσιεύματα, με την fast track διαδικασία που ακολουθείται, «δεσμεύεται» η επόμενη κυβέρνηση ως προς τον ανάδοχο του έργου.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ