Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοσκόπηση: Αγγίζει το 40% η ΝΔ, ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «μέσα» ο Βαρουφάκης

Δημοσκόπηση: Αγγίζει το 40% η ΝΔ, ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «μέσα» ο Βαρουφάκης
20 Ιουνίου 2019

Δύο και κάτι εβδομάδες πριν από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, η εταιρεία Opinion Poll διεξήγαγε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με άνοδο, ωστόσο, των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος και είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να συσπειρώνεται σχετικά και να είναι αρκετά πάνω από το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές, φτάνοντας το 27%. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αγγίζει την αυτοδυναμία, με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό που ανέρχεται έως και σε 39,8%, ενώ καταγράφονται ανατροπές όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα: το ΚΙΝΑΛ δείχνει μείωση από την επίδοση της 26ης Μαΐου, το ΚΚΕ εξακολουθεί να έχει απώλειες, ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜεΡΑ25 σταθεροποιεί τη δυναμική του και φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή «φλερτάρουν» με το άκυρο της εισόδου στο Κοινοβούλιο, καθώς βρίσκονται οριακά πάνω από το όριο του 3%.

Για ακόμη μία φορά και σε αυτή τη δημοσκόπηση, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 36% και ο «Κανένας από αυτούς» 38,6%.

Δημοσκόπηση Opinion Poll
Δημοσκόπηση Opinion Poll

Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ