Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Άγγος παραδέχτηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν τη δολοφονία του Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Άγγος παραδέχτηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν τη δολοφονία του Φύσσα
21 Ιουνίου 2019

Επειτα από έντονη πίεση παραδέχθηκε ο Ιωάννης Άγγος, πως ήταν το πρόσωπο που έκανε το επίμαχο τηλεφώνημα που κινητοποίησε την ομάδα Χρυσαυγιτών η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του και κατέληξε τελικά στην δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Ο κατηγορούμενος που είναι ο πρώτος εκ των 68 συνολικά που απολογείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλι, δίπλα στην παρέα του Παύλου Φύσσα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός – Παρι Σεν Ζερμέν. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο πως η παρέα του μουσικού τους προκάλεσε λεκτικά χωρίς αυτός και ο Τσαλίκης να αντιδράσουν.

Αν και στην αρχή της απολογίας του ο Άγγος ισχυρίστηκε ότι όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, στην οποία ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.

Τελικά ανάφερε ότι σε τηλεφώνημά του προς συγκατηγορούμενο του, ανέφερε ότι η διπλανή παρέα του επιτίθεται λεκτικά, αλλά πως ο ίδιος αποφάσισε να φύγει και να μη δώσει συνέχεια, λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.

«Μετά τα μεσάνυχτα άκουσα φασαρία και «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα» οπότε κατέβηκα κάτω από το σπίτι. Εκεί έμαθα από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Τότε γύρισα σπίτι και τηλεφώνησα Γιώργο Πατέλη να ρωτήσω για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε» ανέφερε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως ο Πατέλης (πυρηνάρχης Νικαιας) δεν ήξερε τίποτα.

Απαιτήθηκε βροχή ερωτήσεων της προέδρου μέχρι τελικά ο κατηγορούμενος να παραδεχτεί ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, για να του πει πως «είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Η παραδοχή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Ταγματος Εφοδου που πήγε στο Κοράλι και καταδίωξε τον Φύσσα λίγο πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά. Από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων φαίνεται πως ο Καζαντζόγλου αμέσως μετά το τηλεφώνημα του “Αγγου, κάλεσε τον Πατέλη.

Εκείνος με την σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Νίκαιας Ιωάννη Λαγό και αμέσως μετά φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσης να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας. Η απολογία συνεχίζεται


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ