Εφημερίδα Κοινωνική

Χάρης Τσιλιώτης – Πολιτευτής Β’ Πειραιά ΝΔ: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι … του ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Τσιλιώτης – Πολιτευτής Β’ Πειραιά ΝΔ: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι … του ΣΥΡΙΖΑ
07 Ιουνίου 2019

Σε άρθρο-παρέμβασή του, ο πολιτευτής Β’ Πειραιά Χάρης Τσιλιώτης σχολιάζει το μήνυμα των εκλογών και τα αίτια συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως των περιφερειακών, κατάδειξαν με τρόπο εύγλωττο και βροντερό την αποδοκιμασία της πολιτικής, των πρακτικών, του ύφους και του ήθους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα ανέδειξαν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εν αναμονή κυβέρνηση και πρωθυπουργό αντίστοιχα. Τα αίτια της συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά. Ένα από τα βασικότερα ήταν η αλαζονεία του ύφους και η έλλειψη του ήθους της «πρώτης φοράς Αριστεράς» με πλείστα όσα παραδείγματα. Οι προκλητικές και πρωτοφανείς παρεμβάσεις στους θεσμούς και ιδιαίτερα στην Δικαιοσύνη, η χυδαιολογία και ο «κουτσαβακισμός» του Πολάκη και του «πολακισμού», που κατέστη συνώνυμο με τον «αυριανισμό» και «κουτσογιωργισμό» της μαύρης περιόδου του ΠΑΣΟΚ, οι απροκάλυπτοι διορισμοί «ημετέρων» (παιδιών, συζύγων, αδελφών, ξαδέλφων, φίλων, κολλητών ακόμη και ερωτικών συντρόφων) σε θέσεις μετακλητών και οι εν συνεχεία διορισμοί τους στο Δημόσιο, η προπαγάνδα με τα προκλητικά και εξοργιστικά fake news για να δικαιολογήσουν τα ψέματά τους και να καταφερθούν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καταδεικνύουν το ύφος και το ήθος της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο λαός έδωσε βροντερή αποδοκιμασία στα παραπάνω φαινόμενα ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί του και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα από την 26 Μαΐου. Οι παρεμβάσεις στις επιλογές της ηγεσίας του Αρείου Πάγου με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις επιλογής Προέδρου και Εισαγγελέα ΑΠ κατά την προεκλογική περίοδο, πράγμα που δεν έγινε ποτέ στα χρονικά, και η εμμονή τους στην τακτική αυτή, μεταθέτοντας ακόμη και την ημερομηνία των εκλογών, η υβριστική επίθεση Πολάκη στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και οι διορισμοί και μετατάξεις στο Δημόσιο και κυρίως στην Βουλή με την τακτοποίηση παντός είδους ρουσφετιού, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, όπως λέει σοφά ο λαός μας. Δεν βλέπουν ότι ο λαός τους γύρισε με περιφρόνηση την πλάτη; Δεν κατάλαβαν ότι όλα τα παραπάνω αποδοκίμασε ο λαός και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτά και πολλά άλλα σύντομα θα αποχαιρετήσουν οριστική της γλυκιά γι αυτούς εξουσία; Δεν διδάχτηκαν τίποτα; Φαίνεται ότι όπως πάλι λέει πολύ σοφά ο λαός μας, πρώτα θα βγει η ψυχή τους (να χάσουν τις εκλογές) και μετά θα βγει το χούι τους (να διορίζουν δικούς τους σε όλα τα πόστα)».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ