Εφημερίδα Κοινωνική

ΞΕΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: Ο 3ος λόγος που επέλεξα να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ ΕΛΛΑΔΟΣ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος)

ΞΕΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: Ο 3ος λόγος που επέλεξα να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ ΕΛΛΑΔΟΣ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος)
02 Μαΐου 2019

Συνέντευξη με την υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΑΚΚΕΛ ΕΛΛΑΔΟΣ κα. Ξένια Ιωαννίδου:

-Σε προηγούμενο άρθρο σου είχες αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που επέλεξες να πολιτευτείς με το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος) ήταν γιατί ήταν ένα μικρό αλλά δραστήριο κόμμα και υποσχέθηκες να το αναπτύξεις περαιτέρω. Μπορείς να μας πεις τι εννοούσες με αυτό;

Μέχρι στιγμής λοιπόν το ΑΚΚΕΛ έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον του Ελληνικού κράτους για τις κατά συρροή αδικίες και αναξιοκρατικές πρακτικές του κατά του πρωτογενή τομέα. Θα αναφερθώ στις κυριότερες:

1. Υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ χωρίς καμία ουσιαστική κάλυψη.

2. Αναφορά κατά των κυρώσεων της Ε.Ε προς την Ρωσία και τις επιπτώσεις του εμπάργκο στους ευρωπαίους αγρότες. Η ελληνικές εξαγωγές στην Ρωσία έφταναν το 65% της εγχώριας παραγωγής μας, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί αγρότες καταστράφηκαν.

3. Αναφορά σχετικά με την αδικία κατά των νέων αγροτών, σχετικά με τα ιστορικά δικαιώματα.

4. Αναφορά σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής του προγράμματος δασώσεων 5,5 χρόνια.

5. Αναφορά για τις παράνομες κατασχέσεις των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

6. Εξισωτικές αποζημιώσεις 13-14.

7. Αλλαγή κριτηρίων δικαιούχων εξισωτικής και μείωση των ποσών στους πραγματικούς δικαιούχους, ορεινούς, μειονεκτικούς και νησιώτες.

8. “Χαμένα ” δικαιώματα ως εκδούλευση σε “αγροτοπατέρες”

-Προς απάντηση όλων αυτών το ΑΚΚΕΛ τι έχει κάνει μέχρι στιγμής το ΑΚΚΕΛ;

Μέχρι στιγμής αριθμούμε:

1. 24 αναφορές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

2. Μία καταγγελία στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για ύπαρξη καρτέλ γάλακτος στην Ελλάδα

3. Μία ερώτηση στον επίτροπο γεωργίας της Ε.Ε Φιλ Χόγκαν για τον αν υπάρχει σχέδιο απόσυρσης αιγοπροβάτων στην Ελλάδα με γενναία επιδότηση.

-Τι έχετε πετύχει μέσα από τις αναφορές και τις καταγγελίες σας μέχρι στιγμής;

1. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ΑΚΚΕΛ ήρθε μετά την αναφορά μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις καθυστερήσεις πληρωμής των επιδοτήσεων, πού πολλές φορές καθυστερούσαν για πολλά χρόνια. Μετά την εξέταση της αναφοράς μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την ομιλία του προέδρου στην ολομέλεια της επιτροπής αναφορών στις Βρυξέλλες κερδίσαμε αλλαγή ευρωπαϊκής νομοθεσίας και από το 2017 και μετά, απαγορεύεται κατηγορηματικά η κάθε καθυστέρηση πληρωμής ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

2. Τον Δεκέμβριο μετά από πολλούς αγώνες, αναφορά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συνήγορο του πολίτη, νομικό συμβούλιο του κράτους, Άρειο Πάγο, επιστολές στο Υπ. Οικ. ΥΠΑΑΤ και πρωθυπουργό πετύχαμε τροπολογία για το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων 7500 ευρώ το έτος συν 1250 ευρώ τον μήνα.

3. Πριν λίγες μέρες μετά από καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη κερδίσαμε και την προστασία από τις κατασχέσεις και των εξισωτικών αποζημιώσεων, αναμένουμε απόφαση και για τα βιολογικά, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και deminimis.

4. Ανακινήσαμε το θέμα των ξεχασμένων εξισωτικών 13-14 και την υπόσχεση του υπουργού πως θα πληρωθούν σύντομα. Θέσαμε θέμα και πιέζουμε για την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων.

Γενικά ως ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ μετράμε πολλές μεγάλες και μικρές νίκες μιας και οι παρεμβάσεις μας στα αγροτικά δρώμενα είναι καθημερινές και αδιάκοπες. Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται και τώρα θα φτάσει και στις κάλπες.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ