Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Νίκαια και σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις του Περάματος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στη Νίκαια και σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις του Περάματος ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
16 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, επισκέφθηκε σήμερα τη Νίκαια.
Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης και μέλος της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδη από τον οποίο ενημερώθηκε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και όλα όσα είναι σε προτεραιότητα, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο, περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα και τη Λαική Αγορά της πόλης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα της πόλης με πολίτες. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νίκαια συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκαιας Α. Τούντα.
Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Πέραμα όπου επισκέφθηκε το ναυπηγείο Σπανόπουλου και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος στο ναυπηγείο ATLAS.
«Προτεραιότητα η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής»
Κατά τη συνάντηση του κ. Πατούλη με το Δήμαρχο Νίκαιας, ο κ. Ιωακειμίδης ανέδειξε ως ζητήμα προτεραιότητας την ανάγκη διαμόρφωση της έκτασης 46 στρεμμάτων, του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης σε χώρο αναψυχής με την πρόβλεψη να λειτουργεί αναψυκτήριο και να κατασκευασθούν αθλητικές υποδομές. Όπως υπογραμμίστηκε η μελέτη είναι έτοιμη και απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου.
Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την  επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών του Ρέντη-κυρίως στην περιοχή της λαχαναγοράς, με παράλληλη εκτέλεση έργων όπως η διάνοιξη δρόμων και η ενίσχυση του αποχετευτικού δικτύου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, καθώς είναι συχνά τα  πλημμυρικά φαινόμενα από τα νερά που κατεβαίνουν από το όρος Αιγάλεω , η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και η ανάπλαση των προσφυγικών συνοικιών.
Ο κ. Πατούλης τόνισε πως στόχος είναι η γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους Δήμους με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη τους και την από κοινού διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων για αναπτυξιακά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
«Σύμμαχος και συνοδοιπόρος μας η εκκλησία»
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νίκαια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αλέξιο από τον οποίο ενημερώθηκε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε από τη Μητρόπολη Νίκαιας δίνονται χρηματικά βοηθήματα και τρόφιμα σε περίπου 3.000 οικογένειες ενώ στις κατασκηνώσεις που δημιούργησε, φιλοξενούνται κάθε χρόνο 1.000 παιδιά. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει τύχει θερμής αποδοχής από  τον κόσμο και χρειάζεται περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλέξιος.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ.κ. Αλέξιο για το έργο και την προσφορά του και διαμήνυσε πως στόχος είναι η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Εκκλησία να δημιουργήσουν από κοινού ένα δίκτυο συνεργασίας, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά της Αττικής κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού.
«Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε το επιχειρείν»
O κ. Πατούλης μετέβη στο Πέραμα όπου επισκέφθηκε το ναυπηγείο Σπανόπουλου, το οποίο είχε αναλάβει την απορρύπανση της Σαλαμίνας.
Ειδικότερα ειχε την ευκαιρία να συζητήσει  με τον Πρόεδρο Μ. Σπανόπουλο και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας, με σημαντικότερο την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των ναυπηγικών επιχειρήσεων, μέσω της διεύρυνσης των αδειοδοτήσεων. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πολιτικές για τη μείωση των ρύπων των επιχειρήσεων και να αναστραφεί με συγκεκριμένες παρεμβάσεις η απαξίωση των ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Πειραιώς-Περάματος, του συνδέσμου Επιχειρήσεων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και της Ένωσης Μηχανουργών. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ως μείζον ζήτημα η ανάγκη να έρχονται επενδύσεις αλλά με όρους και κανόνες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των 22 ναυπηγείων αλλά και οι περίπου 15.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα μεταφέρθηκε στον κ. Πατούλη πως οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις  της ζώνης του Περάματος χρήζουν περαιτέρω στήριξης, καθώς λόγω παθογενειών κινδυνεύουν με απαξίωση.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την πεποίθηση του πως το επιχειρείν είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων με την προϋπόθεση να υπάρχουν όροι, κανόνες και σεβασμός στο περιβάλλον. «Θα στηρίξουμε την κοινωνία του Περάματος και θα είμαστε συνοδοιπόροι σας για να δώσουμε ριζικές λύσεις σε προβλήματα που φρενάρουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης» τόνισε και πρόσθεσε πως η διασφάλιση και η διεύρυνση των θέσεων εργασίας είναι προτεραιότητα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ