Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόστιμο κι «έξωση» σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Πρόστιμο κι «έξωση» σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
07 Μαΐου 2019

Ο υπουργός Υγείας της Γερµανίας, Γενς Σπαν (που υπενθυµίζεται ότι είχε θέσει υποψηφιότητα πέρυσι και για την ηγεσία των Χριστιανοδηµοκρατώνενάντια στην εκλεκτή της ΜέρκελΑνεγκρετ Κραµπ Καρενµπάουερ), έχει προτείνει νόµο που ανοίγει τον δρόµο για την επιβολή ποινών σε βάρος όσων επιλέγουν να αφήνουν τα παιδιά τους ανεµβολίαστα. «Θέλω να εξαλείψω την ιλαρά» δήλωσε ο 38χρονος µιλώντας στην εφηµερίδα «Bild am Sonntag».

Βάσει όσων προτείνει ο χριστιανοδηµοκράτης πολιτικός, έως και τον Ιούλιο του 2020 όλες οι εγγραφές στους παιδικούς σταθµούς της Γερµανίας θα πρέπει να συνοδεύονται από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις ότι τα παιδιά που εγγράφονται έχουν εµβολιαστεί.

Και στην Ιταλία

Σηµειώνεται ότι και η Ιταλία πρόσφατα υιοθέτησε ανάλογο νόµο που προβλέπει πρόστιµα έως 500 ευρώ για οικογένειες µε ανεµβολίαστα παιδιά και «έξωση» από παιδικούς σταθµούς. Συνολικά ανά την υφήλιο περίπου 136.000 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους από ιλαρά, ενώ ο συνολικός αριθµός όσων «κόλλησαν» την ασθένεια αυξήθηκε παγκοσµίως κατά 50% το 2018 σε σύγκριση µε το 2017.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ