Εφημερίδα Κοινωνική

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά
15 Μαΐου 2019

Στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου. Μαζί της παρευρίσκονταν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Ηλίας Πατίδης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Σάββας Σάββα.

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναδείχτηκαν τα προβλήματα στην παιδεία που τα τελευταία χρόνια έχουν οξυνθεί λόγω της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Διαμάντω Μανωλάκου στάθηκε στο γεγονός των μεγάλων ευθυνών όλων των κυβερνήσεων και της τωρινής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην παιδεία. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε από τη Βουλή και που βάζει επιπλέον φραγμούς στα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και τις σπουδές, ενισχύοντας την ιδιωτική εκπαίδευση και το ανελέητο κυνήγι φροντιστηρίων, όταν το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται από τη φοροληστεία.

Η Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες που έλαβε η Τοπική Διοίκηση από το κράτος στην παιδεία, κάτι με το οποίο μόνο το ΚΚΕ διαφώνησε. Τα αποτελέσματα αυτής της μεταφοράς αρμοδιοτήτων τα βλέπουμε με το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον Πειραιά, όπου πέφτουν σοβάδες σε σχολεία, καθώς τα κονδύλια από τις Σχολικές Επιτροπές είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων π.χ. στο 7ο Λύκειο, ο Δήμος συμψήφισε τις πληρωμές σε ΔΕΚΟ, πετρέλαιο κ.λπ., με αποτέλεσμα το ποσό της επιχορήγησης από τα 1750,00€ να διαμορφωθεί στα 1.000,00€. Παράλληλα, πολλά σχολεία είναι προπολεμικής κατασκευής και άκρως επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα της σχολικής κοινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 7ο Γυμνάσιο, που πιο πολύ -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- θυμίζει μουσείο παρά σχολείο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στεγαστούν νήπια σε κοντέινερ, ακόμα και σε προαύλια γυμνασίων και λυκείων, μέτρο καθαρά αντιεπιστημονικό και αντιπαιδαγωγικό.

Την ίδια στιγμή που δεν κατασκευάζονται ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτίρια, δίνεται πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και ζεστό χρήμα στην COSCO για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.
Η λύση δεν μπορεί να είναι οι διάφορες ιδιωτικές χορηγίες που υποκαθιστούν το ρόλο του κράτους στη χρηματοδότηση της παιδείας, πόσο μάλλον όταν μονοπωλιακοί όμιλοι, αφού εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους εργάτες χωρίς να λογαριάζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, έρχονται να πλασαριστούν ως «ευεργέτες», δίνοντας ένα πολύ μικρό μερίδιο από τα κέρδη τους για βαψίματα και επισκευές.

Γι” αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί στις 26 Μάη το ΚΚΕ παντού, σε ευρωεκλογές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με ισχυρό ΚΚΕ, περισσότερους ευρωβουλευτές, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, μπορούμε να διεκδικήσουμε από καλύτερη θέση μέτρα ανακούφισης για το λαό και να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ