Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση Γεωργίας Γεννιά για την έγκριση δρομολογίων από Πειραιά προς Αίγινα

 Breaking News

Παρέμβαση Γεωργίας Γεννιά για την έγκριση δρομολογίων από Πειραιά προς Αίγινα
19 Μαΐου 2019

Τη βαθύτατη ικανοποίησή της για την έγκριση δρομολόγησης πλοίων από Πειραιά προς τα λιμάνια Σουβάλα και Αγίας Μαρίνα εξέφρασε η Βουλευτής  Α΄  Πειραιώς & Νήσων  Γεωργία Γεννιά. « Θεωρώ πολύ σημαντικό  να λαμβάνονται αποφάσεις  που στόχο έχουν την οικονομική ενίσχυση και την τουριστική του ανάπτυξη του νησιού. Είναι μία προσπάθεια στην οποία είχα επικεντρωθεί έντονα και  γι΄ αυτό το λόγο  είχα θέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας στις 22/3/18.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ

    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

             Θέμα:     Ανάγκη άμεσης δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Σουβάλα-

                           Πειραιά και Πειραιά-Σουβάλα

 

Το 2016 δρομολογήθηκε ανοικτό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγια Πειραιά-Σουβάλα (Αίγινας) και Σουβάλα-Πειραιά. Αυτό είχε συντείνει στην οικονομική ανάταση και την τουριστική ανάπτυξη όλης της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού της Αίγινας, καθώς είχε αυξηθεί κατά πολύ η προσβασιμότητα και η επισκεψιμότητα.

Δυστυχώς πέρυσι σταμάτησε το εν λόγω δρομολόγιο. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την κατακόρυφη μείωση της κίνησης και των επισκεπτών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής και τη μείωση των οικονομικών εσόδων για τους τοπικούς επαγγελματίες.

Οι περιοχές μάλιστα του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, δηλαδή το Βαθύ, ο Μεσαγρός και η Κυψέλη, στερούνται επιπλέον και χερσαίας συγκοινωνιακής γραμμής, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα πρόσβασης.

 

Για τους ανωτέρω λόγους και επειδή σύσσωμοι οι κάτοικοι, οι παραθεριστές, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, οι Δημοτικές Κοινότητες του Βαθέος, του Μεσαγρού και της Κυψέλης και η Δημοτική Αρχή της Αίγινας απευθύνουν έκκληση και αίτημα όπως επαναδρομολογηθεί ανοικτό ή κλειστό οχηματαγωγό πλοίο στην συγκεκριμένη γραμμή.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)      Τί προτίθεται να πράξει για το εν λόγω ζήτημα, και

2)      Εάν πρόκειται να προβεί άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να επαναδρομολογηθεί οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού ή κλειστού πλοίου στη γραμμή Πειραιά-Σουβάλα και Σουβάλα-Πειραιά.
                                      Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Γεννιά Γεωργία

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ