Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Νίκος Βλαχάκος έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: Οι άξονες των παρεμβάσεων για την πόλη μας

Ο Νίκος Βλαχάκος έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: Οι άξονες των παρεμβάσεων για την πόλη μας
17 Μαΐου 2019

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων του για την πόλη. Όπως είπε, βασικός στόχος του είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Και αυτό, όπως πρόσθεσε, βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες: Πρώτος είναι η καθαριότητα, δεύτερος είναι ο επανασχεδιασμός της συγκοινωνίας και των μονοδρομήσεων και τρίτος η ασφάλεια των πολιτών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλαχάκος, υπογράμμισε:

-Η ανάπλαση του Μικρολίμανου η οποία έχει ψηφιστεί εδώ και πολλά χρόνια και από την προηγουμένη Δημοτική Αρχή δεν κατόρθωσε να μπει σε ένα πρόγραμμα.

Τελικά, θεσμοθετήθηκε και σε λίγους μήνες, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, θα υλοποιηθεί.

Δεν θα γίνει αυτό εντός των επόμενων 2-3 μηνών που έλεγαν, γιατί καταλαβαίνετε πέφτουμε σε καλοκαιρινή περίοδο. Εάν τυχόν ξεκινήσει αυτή η ανάπλαση, αντιλαμβάνεται ο καθένας, πόσο καταστροφικό θα είναι κάτι τέτοιο για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Τα μαγαζιά θα τραβηχτούν πίσω. Απλά το κάτω κομμάτι όλων των μαγαζιών θα γίνει ένας υπέροχος πεζόδρομος για βόλτα καθώς και ποδηλατόδρομος από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Όλα τα καθίσματα από κάτω θα ανεβούν πάνω. Και φυσικά, αφού με ρωτάτε, απαντώ ότι συμφωνούμε και εμείς με αυτό το σχέδιο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα καλαισθητικό κομμάτι για όλη την περιοχή.

Καθαριότητα – Κυκλοφοριακό – Άναρχη πόλη  

Στον τομέα της καθαριότητας, εγώ προσωπικά πιστεύω σε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής-Εργαζομένων-Πολιτών. Πρέπει να υπάρξει, παράλληλα και μια παιδεία στους πολίτες, για το που πρέπει να εναποτίθενται τα απορρίμματα. Εννοώ δηλαδή ότι οι σακούλες οι οποίες βγαίνουν από τα σπίτια μας αντί να πηγαίνουν σε συγκεκριμένους κάδους, πηγαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης. Πρέπει να βγει κάποιο έντυπο να ενημερώνει τους πολίτες.

-Σε ότι αφορά στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης:

Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε από τον Πειραιά και αν έχετε περπατήσει σε αυτόν. Έχετε δει να κυκλοφορούν τα απορριμματοφόρα τις πρωινές ώρες έτσι ακριβώς όπως πρέπει να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων; Όχι!

Αντιθέτως κυκλοφορούν στις 11:30’ και 1.00’ το μεσημέρι στους δρόμους του Πειραιά που με την έλευση του Τραμ και του συγκοινωνιακού προβλήματος, έχουμε ζήσει να γίνεται ακόμα χειρότερο. Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή για να κυκλοφορήσεις στον Πειραιά.

vlachakos


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ