Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΙΚΑΙΑ – ΡΕΝΤΗΣ: Κερδήθηκε και η χρηματοδότηση 1,8 εκ. για το Open Mall

ΝΙΚΑΙΑ – ΡΕΝΤΗΣ: Κερδήθηκε και η χρηματοδότηση 1,8 εκ. για το Open Mall
27 Μαΐου 2019

Το πιο σημαντικό έργο για την τόνωση της εμπορικής κίνησης της Νίκαιας και την ενίσχυση των επαγγελματιών του κέντρου της πόλης, επιτέλους μπαίνει στην τελική του φάση και υλοποιείται!
Μετά τη κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στον Άγιο Νικόλα και την ανάπλαση του πεζοδρόμου της Π. Τσαλδάρη, η 3η φάση των μεγάλων παρεμβάσεων που είχαμε σχεδιάσει, μπαίνει σε εφαρμογή με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, από το ΕΣΠΑ.
Το έργο σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και έχει στόχο τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Τα όρια παρέμβασης περιλαμβάνουν την οδό Παναγή Τσαλδάρη από την οδό Λαοδικείας έως και την οδό Ερμού, καθώς επίσης και τις καθέτους, από τη Γέμελου έως τη Γρεβενών, δηλαδή: Λαοδικείας, Πέτρου Ράλλη, Καισαρείας, Θειρών, Ηλιουπόλεως, Καρακουλουξή, Εφέσου, Αμερ. Κυριών, Βρυούλων και θα ωφεληθούν συνολικά, 118 καταστήματα.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν:
• Ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς: Ηλιουπόλεως, Ιωνίας, Αμερικανίδων Κυριών, Βρυούλων, Ερμού και Π. Τσαλδάρη (από Αμερικανίδων Κυριών έως Τζαβέλλα).
• Ανακατασκευή / ανάπλαση των πεζοδρόμων: Θειρών και Καισαρείας, από τις οδούς Γέμελου έως Γρεβενών, στον πεζόδρομο Αγ. Νικολάου και Π. Τσαλδάρη από Λαοδικείας έως Π. Ράλλη.
• Αναβάθμιση οδοφωτισμού μέσω αντικατάστασης των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
• Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος
• Τοποθέτηση βυθιζόμενων υπόγειων κάδων απορριμμάτων.
• Εγκατάσταση συστημάτων παροχής ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
• Εγκατάσταση έγχρωμων ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινακίδων LED.
• Τοποθέτηση έξυπνων συστημάτων παροχής πόσιμου νερού.
Το εμπορικό κέντρο αλλάζει μορφή, μένει ν’ ακολουθήσει και ο καθένας από εμάς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ