Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πειραιά

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πειραιά
30 Μαΐου 2019

«Οι Κ.Ο. του Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ χαιρετίζουν τους χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες που στήριξαν το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, σε δύσκολες συνθήκες πόλωσης και κυριαρχίας κάλπικων διλημμάτων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Η τάση σταθεροποίησης των ψήφων και ποσοστών του ΚΚΕ στην εργατούπολη του Πειραιά, όπου αναδεικνύεται σε 3η πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές, ενώ καταγράφεισημαντικά ποσοστά με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και το Δήμο, αποτελεί βήμα, που πρέπει να συνεχιστεί μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αποτελεί θετικό στοιχείο το γκρέμισμα από την 3η θέση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και στον Πειραιά, όπου σημείωσε μεγάλη πτώση των ψήφων και ποσοστών του. Αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί μέχρι να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και ο λαός του Πειραιά, του Πειραιά της αντίστασης, των αγώνων και της προσφυγιάς, έχει μνήμη και μπορεί να φέρει εις πέρας αυτό το κάλεσμα!

Καλούμε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να μη στηρίξουν κανένα από τους υποψήφιους του μεγάλου κεφαλαίου σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Πειραιάστο 2ο γύρο των τοπικών εκλογών. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο, ρίχνοντας λευκό ή άκυρο. Γιατί και αυτοί συμβάλανε με τα μέτρα που στήριξαν και υλοποίησαν στο να φτάσουμε ως εδώ. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους.

Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που έχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και να απαντήσουνστο αν θα δεχτούν να συνεχιστεί η πολιτική που μας έφερε ως εδώ, με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, τη φορολεηλασία, την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς ή αν θα περάσουμε μαζικά και μαχητικά στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τη μόνη λύση που απαντά στις ανάγκες μας και που εκφράζει μόνο η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.
Όλοι ριχνόμαστε στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη μόνη κερδισμένη ψήφο για το λαό»!

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ