Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – Απάντηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Δεν θα γίνει λιμάνι στην Πειραϊκή και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο»

 Breaking News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – Απάντηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Δεν θα γίνει λιμάνι στην Πειραϊκή και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο»
28 Μαΐου 2019

“Δεν θα γίνει λιμάνι στην Πειραϊκή και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Όσοι πολιτεύονται με λαϊκισμό διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες για την Πειραϊκή παρασύροντας τους πολίτες, δεν βοηθούν τον Πειραιά”. Τα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και προσθέτει:

«Η προέκταση του προβλήτα προβλέπεται να γίνει στο νότιο τμήμα του λιμανιού, περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού στην Cosco και είναι κάτι το οποίο ψήφισαν 223 βουλευτές. Από την πλευρά του ο Δήμος Πειραιά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένει τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες.

Επιθυμία όλων μας είναι να γίνει ο Πειραιάς Home port, δηλαδή λιμάνι εκκίνησης της κρουαζιέρας, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μένουν οι τουρίστες που θα ταξιδεύουν με τα πλοία στην πόλη μας. Αυτό επιβεβαιώνεται από το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ξενοδοχείων και συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πόλη.

Αυτό δεν επηρεάζει την Πειραϊκή.

Αντίθετα η Πειραϊκή θα αναβαθμιστεί με την ανάπλαση, αφού έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την φυσική ομορφιά με σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής.

Σκοπός της ανάπλασης είναι η ανάδειξη του Κονώνειου τείχους και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου σε υπερτοπικό πόλο έλξης αναψυχής. Η ανάπλαση της Πειραϊκής, με μήκος περίπου 3.500 μ. και έκταση περίπου 35.000τ.μ. έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη των δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε ο επιβλητικός περίπατος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως τη Φρεαττύδα να γίνει πιο ευχάριστος και εύχρηστος.

Η Πειραϊκή είναι το στολίδι της πόλης μας, είναι ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα επί πολλές δεκαετίες και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό. Είμαστε και θα είμαστε θεματοφύλακες της Πειραϊκής».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ