Εφημερίδα Κοινωνική

Γεωργία Γεννιά στη Βουλή: «Είμαστε εδώ από το λαό, με θετικά μέτρα για την ανακούφιση των πολλών»

Γεωργία Γεννιά στη Βουλή: «Είμαστε εδώ από το λαό, με θετικά μέτρα για την ανακούφιση των πολλών»
14 Μαΐου 2019

Στα πρόσφατα, μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή, αναφέρθηκε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, κατά την ομιλία της χθες, Δευτέρα,13 Μαΐου, στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ταμεία, εφορία και δήμους.

«Για μια ακόμη φορά εισάγεται σειρά παρεμβάσεων που θα έχουν αντίκρισμα σε ασφαλισμένους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες», είπε η κ. Γεννιά, αναφερόμενη στην καταβολή της 13ης σύνταξης, την επιδότηση εισφορών νέων εργαζόμενων, τη μείωση εισφοράς εργοδότη-εργαζόμενου, όπως και στις μειώσεις ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια.

Στη σκιά των δηλώσεων Μητσοτάκη που αρνήθηκε να εγγυηθεί τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, η κ. Γεννιά, τόνισε: «Όταν εσείς, δια στόματος του αρχηγού σας, επιθυμείτε επταήμερη εργασία, κατάργηση 8ωρου και επιδομάτων, ισοπέδωση συλλογικών συμβάσεων και μισθών, εμείς τα θεσπίζουμε και τα διασφαλίζουμε».

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στο επίδομα στέγασης, τις αφορολόγητες προνοιακές παροχές του ΟΠΕΚΑ, τα αναπηρικά επιδόματα, την έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από φυσικά φαινόμενα, τις φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών, την περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για τις ορεινές περιοχές, και άλλα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε θετικά για την τσέπη των πολλών.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ