Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
09 Μαΐου 2019

Οι 10 μαθητές/μαθήτριες του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά ολοκλήρωσαν την 15ήμερη εκπαίδευση – κατάρτισή τους στη Ναυτική Ακαδημία G. Gaboto στην Γκαέτα της Ιταλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 01/04/2019 έως 15/04/2019, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 VET Learners and Staff, με τίτλο “Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο μέλλον της σύγχρονης ναυτιλίας” και με κωδικό 2018-1-EL01-KA102-047362. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εποπτεύεται από τον Εθνικό Φορέα για τη διαχείριση των σχεδίων Erasmus+, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η εκπαίδευση-κατάρτιση περιλάμβανε θεωρητικά μαθήματα με θέμα τη σύγχρονη ναυτική τεχνολογία (αστρονομία, γεωδαισία, μετεωρολογία, θαλάσσιες επικοινωνίες κλπ.), πρακτικές ασκήσεις στην πλοήγηση και στο χειρισμό πλοίου εν πλω στο 85μ. εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος της Ακαδημίας “La Signora del Vento”, πρακτικές ασκήσεις σε προσομοιωτές για το χειρισμό, ελλιμενισμό, φόρτωση – εκφόρτωση πλοίου καθώς επίσης και επαγγελματικές επισκέψεις σε ναυτιλιακές εταιρείες, στη λιμενική αρχή, σε λιμένες και ναυπηγεία της περιοχής.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν το επίπεδο της αγγλικής τους γλώσσας, να εξασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εν πλω και να ανταλλάξουν πολύτιμες εμπειρίες με τους υπόλοιπους σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας G. Gaboto, τους δόκιμους αξιωματικούς που τους συνόδευαν στις εκπαιδεύσεις και βοήθησαν σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση των διδασκόμενων αντικειμένων, με το πλήρωμα του εκπαιδευτικού σκάφους και με τον ίδιο τον Πλοίαρχο.

Το Πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε πολιτιστικές ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής της Γκαέτα, στην Πομπηία και στη Φλωρεντία, για τη γνωριμία με την κουλτούρα και την ιστορία της Ιταλίας.

Σημαντική ήταν η συνδρομή του ιταλικού συνεργαζόμενου φορέα υποδοχής, του οργανισμού Submeet Association, ο οποίος ανέλαβε όλες τις πρακτικές διευθετήσεις, όπως την τοποθέτηση των μαθητών/τριών στην Ναυτική Ακαδημία G. Gaboto, τη διαμονή και διατροφή, τις εσωτερικές μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις.

Για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος καθώς και για τη διάχυση της εμπειρίας που αποκτήθηκε, το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο αμφιθέατρο του σχολείου (Λ. Αθηνών Πειραιώς 95, Πειραιάς – έναντι βιομηχανίας ΕΛΑΪΣ), την Τετάρτη 15/05/2019 και ώρα 20:00, στην οποία οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν αναλυτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

epal_erasmus


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ